GÜNDEM

Köklü bir zihniyet değişimine ihtiyacımız var

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, kadına karşı şiddetin önlenebilmesi için gerekli olanın "köklü bir zihniyet değişimi" olduğunu kaydetti.

Köklü bir zihniyet değişimine ihtiyacımız var

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, bugünkü köşesinde "Erkeğin kadının üzerinde, bedeninde, yaşam biçiminde söz hakkı olduğu bir görüş, anlayış falan değil artık bu ülkede! Bir kültür" dedi. Yılman, şunları kaydetti:

Ve bu kültür hakim olmaya devam ettikçe de biz daha çok kadının dövülmesine, ölümüne, tecavüze uğramasına şahitlik yapacağız. İşin acı tarafı bu hakim kültüre sahip olan sadece erkekler de değil.

Ne analar var bu ülkede; “Karı kız benim ancak oğlumun elinin kiri olur” diyen Ne kadınlar var; “Dövse de, vursa da, aldatsa da, kırsa da… Yine de başımın tacı erkeğimdir!” deyip kocası ya da sevgilisi tarafından başına getirilen her türlü melanete göz yumup susup oturan!

Ne bacılar var… Ağabeyi aşağıladığında, itip kalktığında yengesine; “Ama canım sen kadınsın sonuçta! Haddini bil biraz!” deyip azarlayan!

Erkeklerin çoğunluğunun kadına bakış açısını, kadın ile alakalı değerlendirmelerini söylemiyorum bile…

Daha dün öldürülen Pınar’ın ardından sosyal medyada; “Su testisi su yolunda kırılır! O da evli barklı adamla niye fingirdiriyormuş!” şeklinde vicdansızca yorumlar yazanlar oldu! Şaka gibi ama sanki o karaktersiz cani, Cemal Metin Avcı bekar olsaymış Pınar’ı katletmeyecek, Pınar’ın yaşama hakkını elinden almayacakmış gibi onu haklı göstermeye çalışan bir güruhun var olduğu topraklarda yaşıyoruz biz…

Özetle sevgili okurlarım…

Yarayan bir kana haline gelen kadına şiddetin, cinayetlerin son bulması için bu toplumun ihtiyacı olan tek şey köklü bir zihniyet değişimidir!

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar