GÜNDEM

KKTC'den Sözcü yazarları ve FETÖ yorumu!

FETÖ'ye yardım suçlaması ile ceza alan Sözcü yazarı Emin Çölaşan, KKTC'de yayınlanan bir yazı üzerinden kendisine ve mesai arkadaşlarına verilen cezaların her kesimden ortak bir tepki ile karşılandığını belirtti.

KKTC'den Sözcü yazarları ve FETÖ yorumu!

Geçtiğimiz haftalarda Sözcü yazarlarına ve yöneticilerine FETÖ'ye destek suçlamasıyla verilen cezalara bir de KKTC'den bakalım. 

Emin Çölaşan, KKTC'de bir dönem bakanlık yapmış bir avukat olan Fuat Veziroğlu'nun yazısını köşesine taşıdı. Veziroğlu, özellikle verilen karar karşı ortaya koyulan tepkilerin her kesimden olmasına dikkat çekiyor. 

İşte Çölaşan'ın bugünkü köşe yazısı:

Sevgili okurlarım, KKTC'de serbest avukatlık yapan eski bakan ve milletvekili Fuat Veziroğlu'nun, yine KKTC'de yayınlanan Nacak gazetesinde dün ilginç bir yazısı çıktı. Başlığı şöyle:

“Emin Çölaşan ve Necati Doğru KKTC'de yargılansaydı!”

Bizim dava gerçekten de hukuka hiç uymadı ve iktidar dahil her kesimden yoğun eleştiriler geldi.

Hukuk çiğnendi, adalet yara aldı…

Ve böylesine tanıksız, belgesiz ve içi boş bir davadan net üç yıl altı ay hapis cezası almış olduk.

Bu karar sadece FETÖ'ye yaradı.

İşte Veziroğlu'nun kaleminden o yazı:

★★★

“Bütün yazarlık hayatı Atatürk düşmanı Fetullah Gülen'le mücadele ile geçen Atatürkçü köşe yazarı Emin Çölaşan FETÖ'ye yardım suçlamasıyla hapis cezasına çarptırıldı. Adı gibi doğru Necati Doğru ile SÖZCÜ gazetesinin bazı yönetici ve yazarları da aynı akıbete uğradılar. Bu gelişme üzerine Türkiye'de ender görülen bir tür birliktelik meydana geldi. Yalnız muhalif yazarlar değil, iktidar yandaşı gazeteciler bile bu mahkeme kararına tepki gösterdiler. Örneğin AK Parti iktidarının âdeta “Başyazarı” sayılan Abdülkadir Selvi Hürriyet'teki köşesinde şunu vurguladı:

– ‘SÖZCÜ'nün varlık nedeni FETÖ ile mücadele etmektir. Yıllarını FETÖ ile mücadeleye adayanların FETÖ'den hapis aldığı, FETÖ'ye hizmet edenlerin ise tanık olduğu bir davadır bu.'

Bu mahkeme kararı öylesine hukuk dışı ki, iktidarın Adalet Bakanı Abdulhamit Gül bile sessiz kalamayarak örgütle mücadele edenlerin FETÖ'den mahkûm edilmesinin FETÖ'ye hizmet teşkil ettiğini vurgulamak zorunda kaldı.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar