GÜNCEL

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi amacına ulaşmıştır

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) tarafından düzenlenen “KKTC’nin Stratejik Vizyonu” konulu çevirim içi görüşmeye katıldı. Tatar, TRT'nin yeni dizisi 'Biz Zamanlar Kıbrıs' dizisini de yorumladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi amacına ulaşmıştır

Görüşmede, 2033 yılında 50. yaşını dolduracak olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, dijital devrim arifesindeki siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel dönüşüm çerçevesinde yenilikçi ve gelişimci stratejileri ve KKTC’nin yeni vizyonu ele alındı. Moderatörlüğünü EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren’in yaptığı görüşmede Cumhurbaşkanlığı Tarım, Hayvancılık ve Girişimcilik Danışmanı Ahmet Hamdi de hazır bulundu.

‘BİR ZAMANLAR KIBRIS’ DİZİSİ AMACINA ULAŞMIŞTIR

‘Bir Zamanlar Kıbrıs’ dizisi ile ilgili bir soruya cevaben Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dizinin Kıbrıs Türk halkının mücadelesini göstermesi bakımından amacına ulaştığını, Kıbrıs Türk halkının çektiklerini milyonlarca izleyiciye ulaştırması bakımından başarılı olduğunu ifade etti ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

KIBRIS TÜRK HALKI DİNİNE VE İNANCINA BAĞLIDIR

Kuran kurslarının KKTC’de yasaklandığına ilişkin bir soruya cevaben Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkının dinine ve inancına bağlı bir halk olduğunu ifade ederek, kursların devam edeceğini, eğer yasal bir eksiklik varsa bunların giderilmesi için Başbakan ve Eğitim Bakanı ile görüşerek tamamlanmasını istediğini belirterek, kursların Din İşleri Başkanlığı yetkisiyle ve Eğitim Bakanlığı’nın denetlemesi ile yürütüleceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Laikliğin herkesin dinini yaşaması ve vicdan özgürlüğü bakımından önemli olduğunu belirtti.

MARAŞ’IN 46 YIL SONRA AÇILMASI İNSANLIĞA HİZMETTİR

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Maraş’ın 46 yıl sonra açılmasının insanlığa hizmet olduğunu ifade ederek, uluslararası hukuk çerçevesinde mal sahiplerinin Taşınmaz Mal Komisyonu’na (TMK) başvurarak hak sahibi olabileceklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Tatar, İngiliz Sömürge Yönetimi döneminde bölgede bulunan birçok Vakıf Malının, Vakıflar Tüzüğü’ne aykırı olarak el değiştirdiğini, Vakıflar İdaresi’nin de önümüzdeki süreçte TMK’ya başvurarak hakkını arayabileceğini belirtti.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar