GÜNDEM

Kırmızı Et Fiyatında Ciddi Artış Var! Kasaplar Her Hafta Zam Yapmaktan Sıkıldı!

Kırmızı et fiyatlarındaki son dakika gelişmesi paylaşıldı. Kasapların neden zam yaptığı ortaya çıktı. Her hafta fiyatı artan kırmızı etteki son durumu sizlere iletiyoruz. Detayları ile birlikte merak edilenler paylaşıldı...

Kırmızı Et Fiyatında  Ciddi Artış Var! Kasaplar Her Hafta Zam Yapmaktan Sıkıldı!

Kırmızı et fiyatları, Ocak ayı başından itibaren neredeyse her hafta zamlanıyor. Hal böyle olunca et fiyatlarında da ciddi oranda artış gözlemlendi. Bu yükselişin nedenleri sorgulanmakta. Son zamanlarda fiyat yükselişinin sebepleri de ortaya çıktı. Kasaplardan gelen açıklama ise şaşırtıcı.

Kasaplar Maliyet Artışına Bağlıyor!

Kasaplar, söz konusu kırmızı et fiyat artışını maliyetteki yükselişe bağlamakta. Yem fiyatlarından döviz kurundaki oynaklık da dahil olmak üzere fiyatlar yükseldikçe otomatik olarak zam da yapılmakta. Kasaplar, bu durumu müşterilerine izah etmekte zorluk çektiklerini de ekledi. Haftalık zammın kendileri için de kötü sonuçlar doğurduğunu ifade ettiler.

Kırmızı Et Kaç TL'den Satılıyor?

Kırmızı et güncel fiyatlarına bakıldığında ise dana bıçak yağsız kategorisindeki kırmızı etin kilosu 5 Ocak 2023'te 124,91 TL idi. 4 Mart 2023'te ise bu fiyat 164,14 TL olarak açıklandı. Aradaki fiyat artışı ise dudak uçuklattı. Et fiyatlarındaki haftalık yükselişin önüne nasıl geçilecek merak ediliyor. Zira, vatandaşın alım gücünde önemli bir düşüş meydana geldi. Kasaplar da fiyatları maliyet artışından ötürü artırdığı için nasıl bir adım atılacağını en kısa sürede öğreneceğiz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar