GÜNDEM

Kirası Yüksek Olana Yardım Parası Bakanlıktan! 1500 TL Kira Desteği İçin Şartlar Belli Oldu!

Kiranız beklediğinizden fazla ise sizler de yardım parası alabilmek için bakanlığa başvuruda bulunun. e-Devlet'i olanlar 1500 TL kira yardımı alabilecek. Bu şartları karşılayanlar bir saniye beklemesin. Kirası yüksek gelenler için destek devletten...

Kirası Yüksek Olana Yardım Parası Bakanlıktan! 1500 TL Kira Desteği İçin Şartlar Belli Oldu!

Kira yardımları ile ilgili önemli bir adım atılıyor. Bakanlık, son zamanlarda artan ev fiyatları ve kiralara karşın dikkat çeken bir destekte bulunuyor. Eğer sizler de şartları karşılıyorsanız bir an önce e-Devlet üzerinden başvuru sağlamalı ve destek paranızı almalısınız.

Kaç TL Kira Yardımı Ödeniyor?

Kira yardımı kapsamında 700 TL'den başlayan destek paraları, 1500 TL'ye kadar çıkıyor. Sizler de bu sayede oturduğunuz yer için yaptığınız ödemeleri hafifletebiliyorsunuz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gayrimenkullerdeki aşırı pahalılaşmanın önüne geçecek çalışmaları desteklemekle birlikte vatandaşlara da yardım ödemesi yapmaktadır.

Kira Desteği Şartları 2023

Öncelikle yardım ödemesi alabilmek adına e-Devlet üzerinden başvuru yapmanız gerektiğini belirtelim. Kira desteğinde aranan ilk şart gelir durumudur. Hanedeki kişi başına düşen gelirin belirli bir seviyenin altında olması gerekiyor. Başvuru yapacak kişinin sigortalı olmaması da şartlar arasındadır. Herhangi bir emeklilik, dul veya yetim maaşı almaması gerekmektedir. Düşük gelirli olduğu muhtarlıktan alacağı fakirlik belgesi ile kanıtlanmalıdır.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar