GÜNDEM

Kimlerin Hesabına 5000 TL Ödeme Yatırıldı? Siz de Vakit Geçmeden Başvuru Yapın ve Destek Paranızı Alın!

Hemen başvuru yapanlar, eğer şartları karşılıyorsa 5000 TL'lik ödemenin sahibi oluyor. Üstelik devletin sağladığı bu imkandan yararlanmak için e-Devlet'i kullanabilirsiniz. PTT'den alınacak ödemeler için harekete geçildi.

Kimlerin Hesabına 5000 TL Ödeme Yatırıldı? Siz de Vakit Geçmeden Başvuru Yapın ve Destek Paranızı Alın!

Bakanlık, sosyal yardımlarını eksiksiz şekilde gerçekleştirmekte. Aylık olarak verilen Sosyal ve Ekonomik Destek isimli yardım türüne başvuru yapabilirsiniz. Çünkü 5000 TL'ye varan ödemeler yapılıyor. Eğer şartları incelediyseniz ve karşılıyorsanız vakit kaybetmeyin. Nasıl başvuru yapabileceğinize yönelik bilgileri de aktardık.

Geliri Düşük Olanlar Hemen Başvursun!

Geliri düşük aileler, e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yaparak Sosyal ve Ekonomik Destek parası alabiliyor. 5000 TL'lik bu destek ise ailenin gelir durumuna bağlı olmak üzere değişkenlik gösterebilmektedir.

e-Devlet'ten Nasıl Başvurulur?

Destek ödemesini alabilmek için öncelikle TC kimlik bilgisi ile birlikte e-Devlet şifresine ihtiyacınız olacak. Online işlemlerde kullanılan e-Devlet şifresini de daha önce almadıysanız PTT'ye giderek temin edebilirsiniz. e-Devlet paneline giriş yaptıktan sonra arama kısmına “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” yazmanız gerekiyor. Hali hazırda ilk kelimeleri yazdığınızda dahi arama ekranında otomatik olarak başlığın tamamının çıktığını göreceksiniz. Oraya tıklayarak da tüm başlığı yazmadan başvuru ekranına ulaşabilirsiniz.

Destek Ödemeleri PTT'den Yapılıyor

Söz konusu destek ödemelerinin PTT üzerinden gerçekleşeceği belirtildi. Bu sayede kısa süre içerisinde yardım paralarınızı alabilirsiniz. TC kimliğiniz ile müracaat etmeniz gerekiyor. Ancak başvuru esnasında eğer isterseniz iban bilgisi de yazabilir ve ödemenizi banka hesabınızdan alabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar