GÜNDEM

"Kimler sosyal medyada kafasına göre takılamaz?"

SuperHaber yazarı Prof. Dr. Nuran Yıldız, AYM üyesi Engin Yıldırım'ın siyasetin gündemine oturan tweetinden bir gün önce "Hakim ve savcılar sosyal medyada kafasına göre takılamaz" demişti.

"Kimler sosyal medyada kafasına göre takılamaz?"

Dün akşam sosyal medyada bugün ise siyasetin gündeminde bir numaralı sıray ayerleşen Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım'ın "ışık" mesajı henüz gündme olmamışken, SuperHaber yazarı Prof. Dr. Nuran Yıldız 12 Ekim tarihli yazısında bu "olası durum" için uyarmıştı.

Yazısının "Kimler sosyal medyada kafasına göre takılamaz?" başlıklı bölümünde birçok meslek grubu ile birlikte hakim ve savcıların adını anmış ve "sosyal medyada kafasına göre takılamaz" ifadelerini kullanmıştı:

Milli takım oyuncusu sakatlığını Twitter’dan açıklayınca Şenol Güneş haklı olarak kızmış. Altını çizmek şart oldu, şu kişiler sosyal medyada kafasına göre takılamaz; Bir, milli ya da değil bir takımın parçası olarak kimliklenenler, İki, bir siyasi partide vitrin görevlerden birinde olanlar, Üç, haberci sorumluluğu taşıyan gazeteciler, Dört, öğretmenler, Beş, hakim ve savcılar, Altı, asker ve polisler sosyal medyada kafasına göre takılamaz.

NELER YAŞANDI?

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin AYM'nin milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu hakkında verdiği kararının 'yerindelik denetimi kapsamında kaldığı' gerekçesiyle, yeniden yargılamaya yer olmadığı kararı sonrasında, sosyal medya hesabından AYM'nin fotoğrafını "Işıklar yanıyor" notuyla paylaştı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: IŞIKLARIMIZ HİÇ SÖNMÜYOR

Öte yandan İçişleri Bakanlığı resmi Twitter hesabından da bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda "Işıklarımız hiç sönmüyor..." denilirken bir süre sonra aynı tweet paylaşılarak, "Işıklarımız yanmaya devam ederken..." denildi.

ENGİN YILDIRIM TWEETİ SİLDİ

Yaşananların ardından Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım, paylaşımını sildi. Yıldırım, ardından "Şahsi Twitter hesabımda yaptığım paylaşımda kullandığım ibare maksadı aşan bir şekilde yorumlandı ve bundan büyük bir üzüntü duymaktayım. Gayem, AYM'nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir" açıklamasında bulundu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar