MEDYA KÖŞESİ

‘Kim Milyoner Olmak İster’deki o soru neden duygulandırdı?

ATV'de yayınlanan "Kim Milyoner Olmak İster" yarışmasının yılbaşı özel bölümüne damga vuran soru, konuşulmaya devam ediyor.

‘Kim Milyoner Olmak İster’deki o soru neden duygulandırdı?

ATV'de yayınlanan Kim milyoner olmak ister" yarışmasının Yılbaşı özel bölümünde “1819’da İstanbul’da havalimanı olsaydı hangi şehirlere seyahat etmek için ‘dış hatlar’ terminalini kullanmak gerekirdi?" sorusu soruldu.Yarı yarıya joker hakkını kullanan yarışmacı, soruya doğru yanıt verdi. Cevabı C şıkkı olan soru büyük yankı uyandırdı.

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, konuşulan soruyu bugünkü köşesinde kaleme aldı ."Zihin dünyamızı, gönül dünyamızı neden bu kadar sarstı? Neden bu kadar duygulandık, neden bazılarımızın gözleri yaşardı, kalpleri ağrıdı?" diye soran Karagül, yazısına şöyle devam etti:

"Türk’tük, Arap’tık, Kürt’tük, Çerkez ya da Boşnak’tık, Arnavut ya da Acem’dik. Ama “Biz’dik. O “Biz” düşüncesi varken dünyanın merkeziydik, yeryüzünün ana aksıydık, gücün ve zenginliğin kaynağıydık, küresel iktidar alanını biçimlendiriyorduk."

"Hint Okyanusu’nun kıyılarından Atlas Okyanusu kıyılarına uzanan bir büyük idealdik." ifadelerine yer veren yazar, 20. yüzyıl boyunca Anadolu’ya sığındıklarını ve hep sustuklarını yazdı.

O sorunun cevaplarının insanlarımızın gönül dünyalarını bu kadar etkilemesinin nedeni Karagül böyle açıklıyor:

"İşte bu bilincin keşfidir, bu hafızanın canlanmasıdır, bu kimliğin yeniden inşasıdır. Bu, bütün siyasi söylemlerden çok daha etkili bir “dil”dir. Ve o dil artık çözülmüştür. Bir televizyon programındaki o sorunun yol açtığı etki, bugünün bütün siyasi ve toplumsal eğiliminin kodlarını ortaya koymuştur. Bu da yeniden yükselişin ta kendisidir."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar