GÜNDEM

Kılıçdaroğlu TRT ekranında TRT'yi eleştirdi...

TRT Haber canlı yayınına katılan Kemal Kılıçdaroğlu, TRT'yi tarafsız yayın yapmamakla eleştirdi ve ekledi: "Böyle olmaz. Ben bu kanala vergi ödüyorum.”

Kılıçdaroğlu TRT ekranında TRT'yi eleştirdi...

CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu, TRT Haber'in canlı yayınında TRT'yi tarafsız yayın yapmamakla suçladı.

Kılıçdaroğlu'nun TRT’de saat 19:00’da başlayacak olan canlı yayın için kendisine söz verilmişken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının uzaması üzerine yayının kesilmemesi ve kendisinin yayının 19:30’a sarkmasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, kendisinin programının 19:30’a sarkmasını “Sayın Cumhurbaşkanı konuşuyor, bana saat 19.00’da televizyon programı yapılacak denmiş ama onun sözü kesilemiyor, kimse kesmeye cesaret edemiyor, Sayın Cumhurbaşkanı konuşuyor, başımız belaya girmesin, anamuhalefet partisinin genel başkanı kibar bir insandır, o biraz bekler, biz 19.30’da devreye gireriz..." dedi...

Bunun üzerine programı sunan Yaşar Taşkınkoç, "Nezaketiniz için çok teşekkür ederiz, inanın siz de olsanız Cumhurbaşkanı TRT kurumsal olarak beklerdi. Burası kamu kuruluşu, o da devletin tepesindeki insan olduğu için, kim olsa önemli değil siz de olsanız cumhurbaşkanlığı beklenebilir" diye açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu ise şöyle devma teti: "İster kamu ister özel bütün televizyonların bir programları vardır, önceden deklare edilir, olağanüstü bir durum olmadığı takdirde normal program akışına uyulur. Bu program akışının dışında bir olay. Tek adamlığın yarattığı bir sıradan olay. İşin özü şudur; biz tek adam rejimine karşıyız. Şunu ben merak ediyorum, parlamenter demokratik rejimden neden vazgeçiyoruz. Tek adam sözcüğünü kendileri de kullandı."

BURAYA ÇIKMAK İÇİN NUMAN KURTULMUŞ'U ARADIK

TRT’nin tarafsız olmadığını söyleyen CHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmalarının sürekli TRT’nin bütün kanallarında verildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, CHP’nin ve ya muhalif olan siyasetçilerin TRT’de yer bulmadığını öne sürdü.

BEN BU KANALA VERGİ ÖDÜYORUM...

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Şu programı sağlamak için Sayın Numan Kurtulmuş’u aradık. TRT’nin tarafsız davranması lazım. Sayın Başbakan çıktığında ayrı biz çıktığında ayrı veriyorsunuz. Böyle olmaz. Ben bu kanala vergi ödüyorum.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar