GÜNDEM

Kılıçdaroğlu partiye hiç bu kadar hâkim olamamıştı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde "Kılıçdaroğlu CHP’ye genel başkan olmuştu ama partiye hiç bu kadar hâkim olamamıştı. Bu kurultayda CHP’ye hem söylem olarak, hem kadro olarak damgasını vurdu" dedi.

Kılıçdaroğlu partiye hiç bu kadar hâkim olamamıştı

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde "Kılıçdaroğlu damgasını vurdu" başlıklı bir yazı kaleme aldı. CHP'nin "iktidar kurultayı" olarak adlandırdığı kurultayda altıncı kez Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun "partiye hiç bu kadar hâkim olamadığını" söyledi:

Bu kurultayda CHP’ye hem söylem olarak, hem kadro olarak damgasını vurdu. Süleyman Demirel, “Siyasetin ilacı başarıdır” derdi. Yerel seçim başarısı CHP Lideri’ni böylesine güçlü kıldı. Eğer CHP yerel seçimlerden hezimetle çıksa zaten Kılıçdaroğlu bu tarihe kalmaz, çok önceden toplanan olağanüstü kurultayla partiye veda ederdi. Tabii burada parti içi muhalefetin bir politika geliştirememesi, mücadeleyi ayrı kulvarlarda sürdürmesi de etkili oldu. Ama göz ardı edilmemesi gereken bir nokta da yerel yönetimlerin etkisiydi. Kılıçdaroğlu, yerel yönetimlerde elde ettiği iktidar gücünü sonuna kadar değerlendirdi. İlhan Cihaner’in belediye başkanlarının iş ve aş baskısıyla imzasını değiştiren delegeler konusundaki isyanı aslında buna işaret ediyordu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar