GÜNDEM

Kılıçdaroğlu o gazetecileri neden alkışlattığını açıkladı

Adana Mitingi'nde Ahmet Altan gibi gazetecileri alkışlattığı için eleştirilen Kemal Kılıçdaroğlu, kendini Voltaire ile savundu...

Kılıçdaroğlu o gazetecileri neden alkışlattığını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Adana'da düzenlenen itingde FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan gazetecilerin isimlerini saymış ve alkışlatmış, bunun üzerine kendi partisinden de eleştiriler yükselmişti.

Kılıçdaroğlu gelen eleştirilere partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısında cevap verdi...

Kılıçdaroğlu kendini Voltaire’in "Fikirlerinize katılmıyorum ama fikirlerinizi ifade edebilmeniz için canımı bile veririm" sözleriyle savundu.

BEN BİLMİYOR MUYUM GEÇMİŞTE O GAZETECİLER NE YAPTI?

"Gazetecilerin cezaevinde olması sadece Türkiye’nin değil dünyanın sorunu" diyen kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Voltaire’in ‘Fikirlerinize katılmıyorum ama fikirlerinizi ifade edebilmeniz için canımı bile veririm’ diye bir sözü var. Adana’da çok başarılı bir miting yaptık, karalamaya çalışıyorlar. Ergenekon’da, Balyoz’da ortaya koyduğumuz tavrı herkes biliyor. Bugün ismini söylediklerim o gün beni eleştiriyordu. Bugün bizi FETÖ ile bir araya getirmeye çalışanlara güler geçerim. Ben bilmiyor muyum, o gazeteciler geçmişte ne yaptı? Ben ‘Balyoz kumpastır’ derken, onların beni eleştirdiklerini bilmiyor muyum? Bu insanlar AKP’nin değirmenine su taşıyorlardı, AKP ile işbirliği yapıyorlardı. Ben o zaman da hukuku ve demokrasiyi savunuyordum. Biz hiçbir gazetecinin yazdıklarından dolayı tutuklanmasını kabul etmeyiz."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum