GÜNDEM

Kılıçdaroğlu, CHP tabanını HDP ile açık ittifaka hazırlıyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Kılıçdaroğlu'nun Kürt raporu hazırlanması için talimat verdiğini, tabanını HDP ile açık ittifaka hazırladığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, CHP tabanını HDP ile açık ittifaka hazırlıyor

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP'nin son kurultayına ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu bugünkü yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürt raporu hazırlanması için talimat verdiğini duyurdu. Selvi ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun HDP ile açık ittifaka hazırlandığını, tabanını bu konuya hazırladığını kaydetti:

Kılıçdaroğlu, yerel seçim kampanyasında 2015 yılında hazırlattıkları Kürt raporunu güncelleyeceklerini açıklamıştı. Kılıçdaroğlu, kurultay konuşmasının üç yerinde Kürt sorunundan söz edince kulislere kulak kabarttım.

ALİ BAYRAMOĞLU YAZMIŞTI

Önemli bir isim olan Ali Bayramoğlu’nun, partili bir grubun kurultaydan sonra açıklanacak bir Kürt raporu üzerinde çalıştıkları yönündeki yazısı da uyarıcı oldu.

KILIÇDAROĞLU TALİMAT VERMİŞ

Kılıçdaroğlu’nun onayı ile bir Kürt raporu hazırlanması için çalışmalar başlamış. CHP Lideri, dar bir kadroya “Bir çalışma yapın kurultaydan sonra belki açıklarız” talimatı vermiş. Birkaç yerden rapor alınıp sonra bunların ortak bir rapora dönüştürülmesi düşünülüyormuş.

ADRES: MECLİS

Kılıçdaroğlu, 2015 raporunda da olduğu gibi çözüm adresi olarak yine Meclis’i öneriyor. Sanıyorum CHP’nin yeni raporunun omurgası da Meclis referanslı olacak. Hem “Meclis etkisiz hale geldi” diyeceksin, hem asırlık Kürt sorununun çözümünde adres olarak Meclis’i göstereceksin. Bu, yürütme gücü önermeyen bir rapor olgusunu getirir. Ayrıca Kürt sorunu denilince bunun temelinde CHP yatıyor. Şimdiye kadar CHP bu konuda bir özeleştiri yapmadı.

KILIÇDAROĞLU CHP TABANINI HDP'YLE AÇIK İTTİFAKA HAZIRLIYOR

Rapordan ziyade, Kürt raporuyla 2023’e dönük nasıl bir siyaset modeli hedeflendiği boyutuyla ilgiliyim. Birkaç başlık halinde sıralamak istiyorum.

1- Kılıçdaroğlu, CHP tabanını HDP’yle açık ittifaka hazırlıyor.

2- HDP, bu kez açık ittifak konusunda kararlı. Olmazsa zaten baraj sorunu yok.

3- Çok ama çok önemli bir nokta var. O da cumhurbaşkanı adaylığı konusu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP iki dönemdir Selahattin Demirtaş’ı aday gösterdi. HDP bu kez ortak cumhurbaşkanı adaylığını pazarlık konusu yapacak mı? Bence dikkatlice izlenmesi gereken bir nokta.

4- CHP’nin Kürt raporu, ‘millet ittifakı’ ortağı İYİ Parti tarafından nasıl karşılanacak?

5- HDP ile ortak cumhurbaşkanı adaylığı konusu gündeme gelirse Meral Akşener’in tavrı ne olacak? İYİ Parti, bu ittifakta yer alacak mı?

SÜRECİ YAKINDAN BİLEN İKİ İSİM: SEZGİN TANRIKULU ve CANAN KAFTANCIOĞLU

Kılıçdaroğlu’nun yeni Kürt raporuyla ilgili çalışmasından parti yönetiminde sınırlı birkaç ismin haberinin olduğu söyleniyor. Sezgin Tanrıkulu ve Canan Kaftancıoğlu sanıyorum süreci daha yakından takip eden isimler.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar