GÜNDEM

Kılıç meselesine takılanlar şövalye törenlerine baksınlar

Yeni Şafak yazarı Ayşe Böhürler, Ayasofya Camii'nin açılış töreninde Diyanet İşleri Başkanı'nın minbere kılıçla çıkmasını eleştirenlere Avrupa'da devam eden şövalye törenlerini hatırlattı.

Pınar Hilal Balta
Pınar Hilal Baltapinarhilalb@gmail.com
Kılıç meselesine takılanlar şövalye törenlerine baksınlar

Yeni Şafak gazetesi yazarı Ayşe Böhürler, Ayasofya'nın 86 yıl sonra cami vasfına geri döndürülmesine ilişkin kaleme aldığı yazıda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın minbere elinde kılıçla çıkmasını eleştirenlere Avrupa'da devam eden şövalye törenlerini hatırlattı: "Diyanet işleri başkanının kılıç meselesine takılanlara, Avrupa’da hâlâ onlarcası verilen şövalye ödüllerini anımsatmak isterim. Müslümanlarla savaşan Haçlı şövalyelerinin sembolizmine alkış tutup da bizim tarihimizden gelen bir sembole itiraz pek makul değil. Kara şövalyeleri sembolize eden her şey normal de bizimki mi anormal… Dönemin Papalarının “melun ırk’’ dedikleri Türklere karşı savaşmak baş vazifeleriydi…"

NEDİM ŞENER SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERDİ

Gazeteci Nedim Şener de kılıç konusunda yapılan yorumlara tepki gösterdi. Şener, sosyal medya hesabından "Ecdadının sancağından, kılıcından ondan kalan örf, adet ve geleneğinden utananlara İngiliz malı kılıç önerin..." dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar