GÜNDEM

Kerem Alkin: Microsoft, TikTok'un ABD operasyonuna talip oldu

Sabah yazarı Kerem Alkin, Trump yönetiminin yasaklamaya hazırlandığı TikTok'un ABD operasyonuna ise Microsoft'un talip olduğu yazdı.

Kerem Alkin: Microsoft, TikTok'un ABD operasyonuna talip oldu

Sabah gazetesi yazarı Kerem Alkin, bugünkü köşesinde "Teknoloji Savaşı tam gaz" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Alkin, "ABD Yönetimi'nin yasaklama konusunda kararlı bir tutum sergilediği Çin dijital uygulaması TikTok'un ABD operasyonuna ise Microsoft'un talip olduğu belirtilmekte" dedi:

'Akıllı cihazlar', 'işletim sistemleri' ve 'mobil uygulamalar' üzerinden yürüyen teknoloji savaşında, son gelişmeler hayli ilginç. Apple, geçtiğimiz cumartesi, Çin'deki cihazlarda yüklü mobil uygulama marketinden 30 binden fazla uygulamayı kaldırdı. Apple, oyun geliştiricilere ay sonu ödemeleri için düzenleyici koşulların karşılanmaması durumunda uygulamanın kaldırılacağına ilişkin hatırlatıcı bir not göndererek uygulamaları kaldırmış durumda. ABD Yönetimi'nin yasaklama konusunda kararlı bir tutum sergilediği Çin dijital uygulaması TikTok'un ABD operasyonuna ise Microsoft'un talip olduğu belirtilmekte.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar