MEDYA KÖŞESİ

Kemal Öztürk'ün "Ortak bir hayal kurmak" kitabı daha çıkmadan tartışma yarattı

Anadolu Ajansı Eski Genel Müdürü Kemal Öztürk, ajansta görev yaptığı dönemi (2011-2104) kitaplaştırdı. Twitter'da kitaba ilişkin yaptığı ilk paylaşımı ise tartışma yarattı.

Kemal Öztürk'ün "Ortak bir hayal kurmak" kitabı daha çıkmadan tartışma yarattı

Gazeteci Kemal Ötürk, Anadolu Ajansı'nda (AA) görev yaptığı yılları, ajansın globalleşme serüvenini bir kitapta topladı. Öztürk'ün kitabı yazdığına ilişkin Twitter'da yaptığı ilk sosyal paylaşımı tartışma yarattı.

ATİLLA TAŞ'IN TWEETİ

Tartışmaya, sanatçı/sosyal medya fenomeni Atilla Taş’ın attığı bir tweet başlattı ve arından polemiğe gazeteci ve yazarlar başt aolmak üzere çok sayıda insan katıldı.

Söz konusu paylaşımında “Bir avuç kavruk yüzlü Anadolu çocuğu ile kurduğumuz ortak bir hayal vardı. Anadolu Ajansı’nı dünyanın ilk beş ajansından biri yapacaktık. İşte o muhteşem hikayeyi anlatan kitap yakında sizlerle buluşacak" diyen Öztürk'e Atilla Taş'tan Muhteşem bir mizah kitabı. Tam da gülmeye ihtiyacı varken toplumun” cevabı geldi. Taş’ın tweetine birçok kişi yorum yapınca tartışma alevlendi.

ÖZTÜRK'TEN CEVAP GELDİ

Atilla Taş’a, “Komik mi geldi? Hayatında hiç uluslararası bir ajansın içeri girdin mi ham çökelek” diye cevap verdi.

ÖZTÜRK'TEN ÜMİT KIVANÇ'A: UTANIN! İDEOLOJİK KÖRLÜK BÖYLE BİR ŞEY

Gazeteci Yazar Ümit Kıvanç da Öztürk'e “İnsanda azıcık utanma sıkılma olur. Gerçekten çok ama çok garip sizin haliniz. “Bir avuç…”la başlayacak çok şey söylenebilir size. Ne ayıp! Ne ayıp!..” ifadeleriyle yüklendi. Öztürk, Ümit Kıvanç'ın henüz kitap çıkmadan, okumadan yaptığı bu yoruma karşı “Ajansta yaptıklarımdan dolayı alnım ak, başım dik. Utanılacak tek bir şey yapmadım. Ajans dünya ajansları arasına girdiyse, bir avuç Anadolu çocuğunun gayreti sayesinde girdi. Asıl siz utanmalısınız. Kitabı okumadan daha karalamaya başladınız. İdeolojik körlük böyle bir şey” ifadelerini kullandı.

Gazeteciler,  Zeynep Gürcanlı, Ünsan Ünlü dahil çok sayıda kişi tartışmanın parçası oldu ve Kemal Öztürk’e tepki gösteren paylaşımlarda bulundular.

Öztürk tüm bunlara rağmen sosyal medya hesaplarından kitabıyla ilgili paylaşımlarda bulunmaya devam etti.

KİTAP BU HAFTA RAFLARDA

Daha piyasa çıkmadan tartışma başlatan kitap bu hafta raflarda yerini alacak.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum