MEDYA KÖŞESİ

Kemal Öztürk'ten medya mahallesine "ikiyüzlülük" eleştirisi

"Her gün, her kesimden meslektaşımız, yazarlar işinden oluyor, yazısı sansürleniyor, baskı görüyor. Yine de her mahalle kendi muhtarını övüyor ve hatalarını görmezden geliyor..."

Kemal Öztürk'ten medya mahallesine "ikiyüzlülük" eleştirisi

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk'ten ikiye bölünmüş medya mahallesine sert bir iki yüzlülük eleştirisi geldi...

Akif Beki'nin Hürriyet, Nuray Mert'in Cumhuriyet'ten kovulmasının ardından gösterilen tepkileri köşesine taşıyan Kemal Öztürk, "Kimse içinde bulunduğu mahalleye ya da kendi günahına bakma niyetinde değil. Herkesin gözü ‘ötekinin’ üzerinde. Birini taşlamak için fırsat kolluyor" dedi...

SAHTE GERÇEKLİĞİN, SAHTE DÜRÜSTLÜĞÜN İÇİNDE YÜZÜYORUZ

"Herkes sanal bir dünyada, sahte bir gerçeklik içinde hayatlarını sürdürmek istiyor" diyen Kemal Öztürk şöyle devam etti: "Siyaset, bürokrasi, iş dünyası ve medya bu sahte gerçekliğin ve sahte dürüstlüğün içinde yüzüyor adeta. Kimse geçekleri ve günahları konuşmayı, itiraf etmeyi düşünmüyor."

HANGİ MEDYA MAHALLESİ GÜNAHSIZ?

"Medyanın haline bakın. Son elli yılın en kötü, en seviyesiz, dibe vurmuş medyasından bahsediyor herkes. Lakin iktidar medyası herkesin dilinde" diyen Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, şöyle devam etti:

"Akif Beki’nin Hürriyet gazetesinden gönderilmesinin faturası iktidara çıkartıldı. Tüm gün koro halinde Erdoğan ve hükümete söylenmedik laf bırakılmadı. Ertesi gün Nuray Mert Cumhuriyet gazetesinden gönderildi. Bu sefer de diğer mahalle koro halinde Cumhuriyet ve CHP’ye söylemedik laf bırakmadı. Tüm gün hem de. O kadar seviyorlar yani Nuray Mert’i."

HERKES ÖTEKİ MAHALLENİN MEDYASINI ELEŞTİRİYOR DA NE OLUYOR?

"Peki bu iki gazetenin mangalda kül bırakmayan yazarları, patronlarına, yöneticilerine tek kelime yazabildiler mi?" diye soran Kemal Öztürk, "Ne oldu şimdi? Herkes öteki mahallenin medyasını eleştirmekle ne kadar yol kat etmiş oldu ve ne kadar sorunlarımızı çözdü?"

HERGÜN HER KESİMDEN MESLEKTAŞIMIZ İŞİNİ KAYBEDİYOR, SANSÜR YİYOR

"Her gün, her kesimden meslektaşımız, yazarlar işinden oluyor, yazısı sansürleniyor, baskı görüyor" diyen Kemal Öztürk, yaşanan ikiyüzlülüğe şu sözlerle tepki gösterdi: "Yine de her mahalle kendi muhtarını övüyor ve hatalarını görmezden geliyor. Ve her mahalle günahını gizlemekte usta zannediyor kendini. Oysa değiller."

HERKES KENDİ MAHALLESİNDE GÜNAHLARIYLA MUTLU YAŞADIĞINI ZANNEDİYOR

"Biliyorum, şu ortamda, bu dünyada, bu çürümüşlük içinde, bu kadar kutuplaşmanın olduğu ortamda söylediklerim kimseye tesir etmez. Ben yine de yazayım. Belki gelecek nesiller halimizden ders alır" diyen Kemal Öztürk yazısını şöyle bitirdi: "Herkes kendi mahallesinde günahlarıyla birlikte mutlu yaşadığını zannediyor. Oysa gemi su alıyor, batınca hepimiz boğulacağız."

Kemal Öztürk'ün yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar