GÜNDEM

Kemal Öztürk'ten, madde madde 'neden erken seçim olmaz' yazısı

Habertürk yazarı Kemal Öztürk, erken seçim beklentisinin olmadığını dokuz maddelik gerekçesiyle birlikte yazdı.

Kemal Öztürk'ten, madde madde 'neden erken seçim olmaz' yazısı

Muhalefetin erken seçimi dillendirdiği son süreçte birçok yorumcu ve yazar erken seçim olmayacağı yönünde görüş bildiriyor. 

Habertürk yazarı Kemal Öztürk de erken seçim beklemediğini yazdığı yazısında dokuz maddelik gerekçe de sundu. 

Öztürk, hem iktidarın hem de muhalefetin açısından erken seçimi imkansız kılan gerekçeleri şöyle sıraladı:

Bu yılın Haziran ayında bir erken seçim beklediğini söyleyen Meral Akşener ve “biz de öyle düşünüyoruz” diyen CHP’nin bu tahminlerinin olmayacağını sanırım kendileri de biliyor.

Ben yine de neden erken seçim olamaz fikrimi madde madde yazayım.

1. Pandemi ortamında, millet sağlık derdiyle uğraşırken kimse erken seçime gitmez, buna muhalefet de dahil.

2. Ekonomi böyle bozukken ve bir türlü rayına oturmamışken, dünyada ekonomi trendleri aşağı doğru seyri sefer halindeyken hiçbir iktidar seçime gitmez.

3. AK Parti hukuk, eğitim, ekonomi, demokratikleşme, hükümet sisteminde birçok sorun olduğunu biliyor. Bunun için de "reform paketleri açıklayacağım" diyor. Bu kadar sorunu varken neden seçime gitsin?

4. Muhalefet “ülke yandı, bitti” derken, oyların neden oluk gibi kendilerine akmadığının cevabını henüz bulmamışken, erken seçim istemez. Siz bakmayın “erken seçim istiyoruz” demelerine.

5. Muhalefet cephesinin iki büyük partisi CHP ve İYİ Parti, kendi içinde ayrışmalar, bölünmeler, kavgalar yaşarken üstüne erken seçime gitmek ister mi? İstemez. “Kavgalı eve kız verilmez” ata sözünü onlar da biliyor.

6. Haftaya Pazar seçime gidilse bile partilerin ve ittifakların şu anki oyları üç aşağı, beş yukarı aynı çıkacak gibi gözüküyor. Ne değişecek ki seçim olunca?

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar