MEDYA KÖŞESİ

Kemal Öztürk'ten ince gönderme!

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, bakanlık ihtimalleri ile kulislerin kaynadığını söyledi. Öztürk medyadaki duruma da dikkat çekti.

Kemal Öztürk'ten ince gönderme!

Eskiden sadece milletvekillerinin bakan olma heyecanı olduğunu şimdi binlerce insanın “ben de bakan olabilirim” hayalleri görmeye başladığını söyleyen Kemal Öztürk ince bir göndermede bulundu. Öztürk, "Bir dakika… Neden ben de heyecanlanmıyorum ki? Bir bakın hele, benden daha iyi bakan adayı var mı, söyleyin dostlar!" dedi

MEDYA DÜNYASINDAN SÖZCÜ TRANSFERİ GÜNDEMDE

Ha bu arada bizim meslekte, yani medyada da var bir şeyler. Ekranda yorum yapanlara bakıyorum daha çok takım elbise falan giymeye başladılar. Yorum yaparken böyle devlet adamı gibi edalar, duruşlar, el hareketleri. Sürekli “biz Reis’le bir gün Berlin’e giderken uçakta dedim ki” hatıratı anlatmalar... Belli ki devlet işlerinde aktif yani bu gazeteci arkadaşlar. İnanın yakıştırdım bazılarına. Neden hükümet sözcüsü olmasınlar ki?

Bazı köşe yazılarına bir bakın. Yarısı Cumhurbaşkanımıza methiye cümleleriyle dolu olsa da (ki söz oraya geldiği için öyle yazıldı), diğer yarısındaki analizler, öneriler, gelecek perspektifi inanın mevcut bakanlara taş çıkartır. Hadi bakanlık olmadı, Cumhurbaşkanlığı sözcülüğü de boşalacakmış orası olur. İletişim Başkanlığı kurulacakmış orası olur… yani buranın şansı daha yüksek gibime geldi.

Anlayacağınız dostlar ortam, yaz sıcağı yetmezmiş gibi, bir de bakanlık ihtimalleri yüzünden daha da ısındı. Kulisler fıkır fıkır, fokur fokur kaynıyor. Bence güzel heyecanlar.

Fakat Reis’in işi zor. Bunlardan bakan olamayanlar arıza çıkartır sonradan.

Sanırım isim yazmamı beklediniz. Yer bitti, yoksa isim listem vardı! Bir dahaki yazıya inşallah.

Bir dakika… Neden ben de heyecanlanmıyorum ki? Bir bakın hele, benden daha iyi bakan adayı var mı, söyleyin dostlar!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar