GÜNDEM

Kemal Öztürk'ten "İmamoğlu'na soruşturma" yorumu: Zorlama bir soruşturma

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk, bugünkü köşesinde hukuk reformuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kemal Öztürk'ten "İmamoğlu'na soruşturma" yorumu: Zorlama bir soruşturma

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Ötürk, bugünkü köşesinde hukuk reformuna ilişkin söylemler umut oluşturmuşken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik incelemeyi değerlendirdi. Öztürk, "Kanuna sığdırabilirsiniz ama insanların vicdanlarına sığdıramazsınız" dedi:

ERDOĞAN REFORMLARDAN GERİ ADIM ATMAMALI

Bu açıklamaların hemen ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma açılması, kafalarda reform konusunda şüpheler yarattı.

Hukukun boşluklarından, kanunların köşede bucakta kalmış maddelerinden faydalanarak açılmış bir soruşturmayı, kanuna sığdırabilirsiniz ama insanların vicdanlarına sığdıramazsınız. Her halinden zorlama bir soruşturma olduğu anlaşılıyor.

Bunun yargı reformunun konuşulduğu günlere gelmesi, insanların umudunu zedeledi biraz. Bu duruma diğer tartışmaları da ekleyebilirsiniz.

AK Parti ne zaman reform, yenilik, değişim, kucaklaşma dese, karşısına bir şeyler çıkıyor muhakkak. İlk on yılında bu engellerin, zorlukların çoğunu aşmasını bildi. Ülkeye gerçekten hayati değerler kattı.

Son beş yıldır fabrika ayarlarından uzaklaştığı tartışmalarını, sanırım şimdi herkes daha dikkatlice anlamaya çalışıyor. Öyle olduğunu gördüğü içindir ki yeniden reformcu kimliğine dönüş mesajları veriyor. Bu arada yargı ve ekonomideki reformlar, daralmış ve bunalmış insanların hayatını düzeltecek, ülkedeki gerilimi düşürecek kadar kuvvetli olması gerekir. Öylesine yapılacak reform çalışmalarının vatandaşta karşılık bulması imkansız.

Ve bu reform sözünden asla dönmemesi gerekir Erdoğan’ın, AK Parti’nin.

Aksi takdirde gelecekte karşılaşacağı tablo, bugünkünden daha kötü olacaktır.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar