GÜNCEL

Kemal Öztürk'ten dikkat çeken yazı: Kürşat'ın hikayesinden çıkaracağımız dersler var!

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk, Kürşat Ayvatoğlu'nun hikâyesinden çıkarılması gereken dersler olduğunu söylerken, bu çocukların “daha fazla nüfuz sahibi olma, gücün yanında görünme” gibi davranış modellerini büyüklerinden görüp öğrendiğini belirtti.

Kemal Öztürk'ten dikkat çeken yazı: Kürşat'ın hikayesinden çıkaracağımız dersler var!

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk, AK Parti’yi kuran, yöneten, oy veren ve bugünlere taşıyan kuşağın çocukları ile arasındaki farkı, Kürşat Ayvatoğlu’nun paylaşmış olduğu mektubu üzerinden yorumladı. Öztürk, 12 Eylül döneminde çocukluğunu, 28 Şubat’ta gençliğini var olmak, ezilmemek için geçiren ve AK Parti iktidarıyla rahatlamış bir kuşağı temsil eden bugünün babalarının bir kısmının, iktidarda kalmak, iktidara yakın olmak, iktidardan güç almak için yaptıklarının, çocuklarına bırakacakları kötü bir miras olabileceğini söyledi.


Kemal Öztürk, Kürşat’ın mektubunda bahsettiği “daha fazla nüfuz sahibi olma, gücün yanında görünme” gibi davranış modellerini nereden kopyaladığını sorarak, bu çocukların hayatta böyle var olabileceklerini ve böyle güçlü olabileceklerini büyüklerinden görüp öğrendiğini belirtti. Sosyal medyada bazı siyasilerin, bürokratların, medya mensuplarının hesaplarına bir göz atıldığında, güce yakın olduklarını göstermek için kendilerini nasıl paraladıklarının görüleceğini ifade eden Öztürk, bu durumdan herkes için çıkarılacak dersler olduğunu ve AK Parti yöneticilerinin bir önlem alması gerektiğini söyledi. 

İşte o yazı... 

Kendisi mi yazdı bilmiyorum. Ailesinden biri ya da başkası da yazmış olsa, o mektup, son derece dramatik bir hikayenin, en önemli metinlerinden biri olacak tespitlerle dolu.

Sanırım AK Parti’yi kuran, yöneten, oy veren ve bugünlere taşıyan kuşağın çocuklarıyla arasındaki farkı en iyi anlatan mektuplardan biri.

Sanki başka dünyanın çocuklarından geliyor...

“BENİM DURUMUMDA YÜZLERCE GENÇ VAR”

Yirminci yılına ulaşmak üzere olan AK Parti iktidarının içinde doğmuş ya da büyümüş, başka da bir iktidar görmemiş gençlere, sanırım “Z” kuşağı deniyor. Yani yirmili yaşlardaki gençler. Benim iki çocuğum da bu kuşaktan.

Bunlar içinde AK Partili gençlerin bir kısmının, nasıl bir ruh haline ve psikolojiye sahip olduğunu anlamak için Kürşat Ayvatoğlu’nun ailesi aracılığı ile Twitter hesabından yaptığı açıklamayı okumak gerek.

Yazının devamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar