MEDYA KÖŞESİ

Kemal Öztürk'ten dikkat çeken Saadet Partisi yazısı

Saadet Partisi'nin İdris Naim Şahin'i Ordu'dan aday göstermesi çok konuşuldu. Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, bu kararı köşesinde değerlendirdi ve "buradan Saadet çıkmaz" dedi.

Kemal Öztürk'ten dikkat çeken Saadet Partisi yazısı

Saadet Partisi büyük bir sürprize imza attı ve tartışılan isim İdris Naim Şahin'i Ordu'dan aday gösterdi. Eleştirilere yanıt veren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Bu etkin pişmanlık kuralına uygun bir karardır." dedi. İYİ Parti'nin gelen tepkiler üzerine vazgeçtiği Şahin'i aday gösteren Saadet Partisi, eleştiri oklarının hedefinde. 

Yeni Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk de, Saadet'i eleştiren isimler arasında yer aldı. "Buradan ‘Saadet’ çıkmaz" başlıklı yazısında Öztürk, bu kararın rakiplerin eline koz verdiğini yazdı.

CHP İLE ZIMNİ İTTİFAK
Partiyi CHP ile zımni ittifak içinde olmakla eleştiren yazar, "Adıyaman gibi bazı şehirlerde, Saadet Partisi adaylarını CHP, İYİ Parti ya da HDP’nin destekleyeceğini açıkça ilan etmesinden rahatsız değiller, hatta mutlular. Erdoğan tabii ki sizi de ‘şeytanlaştırmak’ üzere olduğu ittifak içinde gösterir." diye yazdı.

ADİL DÜZEN'İN İÇİ DOLDURULAMADI
İdris Naim Şahin'in aday gösterilmesinin bu tabloya tuz biber ektiğini savunan Öztürk, sözü Milli Görüş'e getirdi. "Lakin gelin görün ki, kimse Adil Düzen fikrini ve ütopyasını yer yüzünde uygulanabilir bir hale dönüştürmedi, içini doldurmadı." diyen yazar, partinin Erdoğan karşıtlığı yüzünden iktidar olamadığı görüşünde.

ERDOĞAN KARŞITLIĞI YÜZÜNDEN İKTİDAR OLAMIYOR
"Antitez olan hiçbir parti, iktidar olamaz. Tez olması gerekir." ifadelerine yer veren Öztürk, yazısını şu sözlerle tamamlıyor:

"Erdoğan düşmanı olan herkesle ittifak yapacak, ‘düşmanınım düşmanı dostumdur’ tuzağına düşecek kadar öfkeli, kızgın ve aklıselimden uzak Saadet yönetimi.

Oysa ittifaklar yüzünden tüm şehirlerde üçüncü yol olarak alternatif olabilir, AK Parti içinde mutsuz muhafazakar seçmenin akacağı bir alternatif mecraya dönüşebilirdi.

Lakin biliyorum, orada ‘her şeyi bilen biri’ olduğu sürece değişen bir şey olmayacaktır. Bu yüzden ‘buradan bir Saadet çıkmaz’ diyorum."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar