POLEMİK

Kemal Öztürk'ten cevap bekleyen sorular!

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, siyaset dünyasından medyaya bir dizi cevap bekleyen soruyu gündeme taşıdı.

Kemal Öztürk'ten cevap bekleyen sorular!

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, bugünkü yazısında 10 soru sordu ve bunların yanıtını merak etmeye başladı.

Kemal Öztürk "Cevap bekleyen sorular" başlıklı yazısında ABD'den siyaset dünyasına, medyadan terör uzmanlarına kadar geniş bir yelpazeye seslendi.

İşte Kemal Öztürk'ün bugünkü yazısından bir bölüm:

Cevap bekleyen sorular

Bu yazı, sadece sorulardan oluşur.

1. ON BİN KM

10 bin km uzaktan gelip, Suriye sınırımızda bayrak diken, askeri üsler kuran, kendine paralı askerler tutan ve sahayı kontrol etmeye kalkan ABD’ye; ‘burada ne arıyorsun?’ diye soran bir BM yetkilisi, bir devlet başkanı, bir bölge ülkesi, bir muhalefet lideri, bir aydın duydunuz mu?

2. MARKSİST ÖRGÜT

Yıllarca Marksist-Leninist ideoloji ile örgüt yöneten PKK, Türkiye devletini ABD ile müttefik olduğu için, ‘Amerikan uşağı, emperyalist köle’ diye suçladı sürekli. Bugün ABD bayrağı altında, ABD silahı ile, kendi doğup büyüdüğü topraklarda, Kürtler de dahil, tüm bölge halkına karşı savaş açarken, neden hiçbir örgüt üyesi, sempatizanı, yazarı, ‘bunlar Amerikan uşağı oldu’ demiyor?

3. PKK ZULMÜ

‘PKK/PYD Kürtlerin temsilcisidir ve Suriye’nin kuzeyinde bir devlet kuracak’ diyenler, neden PKK yüzünden Afrin, Kobani, Cezire, Haseke, Kamışlı gibi Kürt bölgelerinden göç etmek zorunda kalan ve halen kendi topraklarına dönemeyen Kürt mültecilerden bahsetmiyor?

4. KÜRT MÜLTECİLER

Eğer PKK/PYD bölgeyi IŞİD’den temizledi ve orada bir düzen kurdu ise, neden K.Irak’ta bulunan 300 bin, Türkiye’de bulunan 150 bin Kürt mülteci evlerine dönemiyor? Ve neden hala o bölgede PKK/PYD baskısından dolayı Kürt nüfus göç etmeye devam ediyor?

5. DEMOGRAFİK YAPI

IŞİD zulmünden dolayı, Irak sınırından başlayarak, Fırat’a kadar olan bölgeden, Münbiç ve Afrin’den göç eden sayısı bilinmeyen on binlerce Arap, Türkmen mülteci, neden evlerine dönemiyor? Bu insanların evlerine PKK/PYD tarafından el konulması, oraya başka yerlerden getirilen Kürt nüfusunun yerleştirilmesine Rusya, Suriye, İran, Şam neden itiraz etmiyor?

6. İRAN

ABD’nin ‘baş düşman’ ilan ettiği, Suud ve Körfez ülkeleriyle birlikte rejimi değiştirmek için uğraştığı İran, ona en önemli desteği veren Türkiye’nin Afrin operasyonuna neden karşı çıkıyor? Neden elinin güçlenmesine hala itiraz ediyor?

7. MÜTTEFİKLİK

ABD, 80 milyonluk nüfusu, dünyanın 17. büyük ekonomisini ve 50 yıllık müttefikini bir kenara bırakıp, Rusya, İran, Suriye, Almanya, Fransa, İngiltere’nin bir zamanlar kullandığı, Marksist bir örgütle neden müttefik olur? Bu kadar mantık dışı bir stratejiye neden ABD içinden itiraz gelmez?

8. PKK’YA İTİRAZ

ABD güdümünde, ABD silahları ile kurulacak butik bir PKK/PYD devleti aynı zamanda, Irak, İran, Suriye için de yaşamsal bir tehdit. Buradaki ABD üsleri, Rusya’nın da çıkarlarına ters. Peki tüm bunlara rağmen neden Türkiye kadar bu oluşma karşı yüksek sesle itiraz etmiyorlar, çatışmayı göze almıyorlar? Hatta çatışmaya giren Türkiye’ye neden canı gönülden destek vermiyorlar?

9. CHP’NİN ÇİZGİSİ

CHP, Yenikapı mitingi ve Afrin operasyonlarında olduğu gibi, ne zaman milli değerlere, ulusal birliğe, milletin hassasiyetlerine yaklaşsa, bu yönde açıklamalar yapsa, içeriden bir grup buna itiraz edip, neden CHP’yi milli değerlerden uzaklaştırıyor? Genel Başkan Kılıçdaroğlu buna neden direnemiyor?

Kemal Öztürk'ün yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar