MEDYA KÖŞESİ

Kemal Öztürk'ten çarpıcı AK Parti yazısı! Komplo teorisyeni olsam...

Yeni Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk, İstanbul seçimlerine itiraza odaklanan AK Parti'nin seçmenin mesajını ıskaladığını söyledi.

Kemal Öztürk'ten çarpıcı AK Parti yazısı! Komplo teorisyeni olsam...

31 Mart yerel seçimlerinde beklenen neticeyi alamayan AK Parti'de tartışmalar sürüyor. Teşkilatlarda ve parti yönetimindeki yorgunluk ve yozlaşma iddiaları gündemdeki yerini koruyor. 

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, asıl sorunu tartışamamak başlıklı köşesinde seçim sonuçlarını değerlendirdi. 

AK Parti'nin organize hırsızlık, FETÖ parmağı idiaları ve şaibe söylentilerini yanlış bulan Öztürk,  "7 Haziran 2015 seçimlerinden bu yana AK Parti beklenilen özeleştiriyi, yenilenmeyi, tazelenmeyi yapmıyor bir türlü." diye yazdı. 

Ankara, Antalya başta, neden bu şehirlerin kaybedildiğini tartışılmamasına dikkat çeken Öztürk, yazısına şöyle devam ediyor:

Sorunları düzeltme işini rafa kaldırdı

7 Haziran’da iktidardan düşen AK Parti, ‘mesajı aldık, hatalarımızı gördük’ diyerek bir özeleştiri yapmış ve yapısal sorunlarını düzeltme niyetini beyan etmişti. Ancak 1 Kasım 2015 seçimlerinde tek başına iktidar olunca, tespit ettiği sorunları düzeltme işini rafa kaldırdı.

BİRİSİ ÖZELEŞTİRİYE ENGEL Mİ OLUYOR?

Şimdi bir de İstanbul seçimlerine itiraz meselesi çıktı ki, hiç kimse bu konuları tartışmıyor.

Oysa ki seçim sonucu az bir farkla Binali Yıldırım lehine sonuçlansa bile, AK Parti’nin asıl tartışması gereken sorunlar yine aynı olacaktır.

Daha önce defalarca yazılarımda ifade ettiğim konuyu tekrar buraya alıntılıyorum:

“AK Parti Türkiye’nin geleceğinde uzun süre rol oynaması için kendi marka değerini, teşkilat yapısını, yönetim sistemini ve ilkesel değerlerini güçlendirmesi gerekiyor. Bunun için de kendisine daha önce oy vermiş ama şimdi vermemiş insanların neden şikâyet ettiğini bulmalıdır” (28.06.2018).

Komplo teorisyeni olsam, birisinin AK Parti’ye kötülük yapmak için, özeleştiri yapmasını önleyerek, asıl sorunları tartışmayı engellediğini düşüneceğim.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar