GÜNDEM

Kemal Öztürk'ten Berat Albayrak'a eleştiri: Bu millet bunu hak etmedi

Habertürk yazarı Kemal Öztürk, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı istifasını Instagram'dan duyurması nedeniyle eleştirdi. Öztürk, "Bu millet bunu hak etmedi" ifadelerini kullandı.

Kemal Öztürk'ten Berat Albayrak'a eleştiri: Bu millet bunu hak etmedi

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk, bugünkü köşesinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasını Instagram hesabından duyurmasını eleştirdi. Öztürk, "Bir ülkenin hazine, maliye ve ekonomisinin emanet edildiği bir bakan, ülkenin kaderinde ve geleceğinde çok hayati bir rol oynuyor demektir... İşte bu derece önemli görevleri üstlenen bir kişinin, bir gün Instagram’dan istifa ettiğini duymayı bu millet hak etmiyor..." dedi:

Binlerce yıllık devlet geleneğinde göreve gelmenin ve oradan ayrılmanın bir geleneği, teamülü ve adabı vardır.

Hiçbir devlet, başka bir devlete ait bir sosyal medya platformu üzerinden, hazinesini ve ekonomisini teslim ettiği bakanının istifa ettiğini görmek istemez.

Bu ciddi devlet, bu garip tavrı hak etmedi...

Böyle bir ülkenin en önemli bakanlarından birinin istifa ettiğini, ülkede saatlerce bunun teyit edilemediğini, belirsizlik ve karmaşanın ülkeye hakim olduğunu tüm dünya izledi.

Bu ülke bunu hak etmedi...

Hazine’nin ve ekonominin teslim edildiği bir bakanın istifa edip etmediği saatlerce belli olmadı. Instagram hesabının siber saldırıya uğrayıp, uğramadığı öğrenilemedi. Buna rağmen devlet bürokratlarının, siyasilerin Bakan Albayrak’a methiler düzüp, Cumhurbaşkanı’na, “istifayı kabul etmeyin” diye kampanya düzenlenmesini şaşkınlıkla izledi herkes.

Bu devlet, bürokrasinin bu tutumunu hak etmedi...

Sonucu ne olursa olsun, Türkiye, bizler, hepimiz 8 Kasım 2020 günü yaşananları hak etmedik...

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar