GÜNDEM

Kemal Öztürk'ten Azerbaycan'a 10 iletişim önerisi

Habertürk yazarı Kemal Öztürk, bugünkü köşesinde Azerbaycan'ın hem uluslararası arenada hem de basında kendisini doğru anlatması gerektiğini söyleyerek, 10 iletişim önerisinde bulundu.

Kemal Öztürk'ten Azerbaycan'a 10 iletişim önerisi

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk'e göre Azerbaycan, Ermenilere göre uluslararası iletişim açısından zayıf. Amerika ve Avrupa’daki Azerbaycanlı vatandaşların da etki gücünün zayıf olduğunu söyleyen Öztürk, Türkiye'deki desteğin de organize olması gerektiğini söyledi. Bu noktada profesyonel yardım alınması, etkili iletişim çalışması yapılmadı gerektiğini vurguladı.

Öztürk, Azerbaycan'a da 10 iletişim önerisinde bulundu:

1. Bir kere iletişimde asla savunma yapılmamalı.

2. Savunma hattını Ankara ve Bakü’ye kurmak yerine, hücum hattını Washington ve Paris’e kurmak gerek.

3. Azerbaycan, Washington, Paris, Londra, Moskova ve Tahran’da büyükelçilikleri aracılığı ile iletişim ofisleri kurmalı.

4. Her gün bu ofislerden düzenli olarak basın toplantısı yapmalı. Bu toplantılarda haklı olduklarını anlatmakla kalınmamalı, Ermenilerin nasıl işgalci ve saldırgan olduğunu da dünyaya göstermeliler. Yani hücum oynamalılar.

5. Ermenilerin, Karabağ’la hiçbir ilgisi olmayan, Gence ve Berde şehirlerine yaptıkları füze saldırısında ölen sivilleri dünyaya tanıtmalı. Çocukların öldüğü bu saldırılar nedeniyle dünyayı ayağa kaldırmalı.

6. Başta Hocalı Katliamı olmak üzere, Ermenilerin neden olduğu sivil katliamları, işgal ve yağma hareketlerini görsellerle, belgelerle açtıkları iletişim ofislerinde dünyaya anlatmalılar.

7. Türkiyeli ve Azerbaycanlı sözcüler, Türk'ün Türk’e propagandasından vazgeçip, dünyaya açılmalı, haklı mücadeleyi anlatacak bir strateji belirlemeliler.

8. Proaktif bir iletişimle başta ABD medyası olmak üzere, her gün düzenli olarak sözcüler ekranlara çıkıp, işgalci Ermenistan’ı mahkum edici konuşmalar yapmalılar.

9. Sosyal medyada en az beş dilde yayın yapacak, gerçek bilgi ve belgelerin yayınlanacağı bir sistem kurulmalı. Bu sistemde asla trol zihniyetli tipler çalıştırılmamalı.

10. Aliyev’in ulusa sesleniş benzeri konuşmaları oturarak değil, ayakta yapılmalı. Konuşmayı kağıda yazılı olarak ya da irticalen değil, üzerinden çalışılmış metinlerden prompterden okuyarak yapmalı. Her konuşması kararlı, düzeyli, sert ve haklılıklarını güçlü şekilde vurgulayacak biçimde kurgulanmalı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar