GÜNDEM

Kemal Öztürk'ten ABD seçimlerine ilişkin dikkat çeken analiz

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk, ABD seçimleri konusunda kaygılanılması gerekenin "aşırı sağ" olduğunu söyledi.

Kemal Öztürk'ten ABD seçimlerine ilişkin dikkat çeken analiz

"Trump başkanlığı kazanmasa bile, onun temsil ettiği kültür ve siyaset, Amerika’da tüm dengeleri değiştirecek bir güce ulaştı artık" diyen Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk, "düşünülmesi gereke şiddet eğilimli aşırı sağ zihniyetin artık ülkede hakim bir güç olması" ifadesini kullandı:

Trump Amerikan toplumunun en sert ve radikal kutuplaşmasının yaşandığı yıllarda bir figür olarak birden ilgi odağı oldu. Aşırı sağ cephenin istediğini iyi anlamasının sebebi, Bannon’un kampanyasına baş stratejist olarak almasıdır.

Trump bir yandan bu aşırı sağ odağa, bir yandan Evangelistlere, bir yandan sağcı Yahudilere elma şekerleri dağıtarak başkan seçilmeyi başardı...

SİLAHLANIYORLAR

"Alternatif sağ hareketin siyasetin ötesinde örgütlenmesi ve silahlanması Amerika’da en büyük tartışma konusu. Silah alımı ve milis gruplar kurmanın serbest olduğu ülkede, milislerin elinde Amerikan ordusunu aratmayacak derecede silahlar var.

Proud Boys (Gururlu Çocuklar) adıyla en çok tartışmaya neden olan grup, beyaz adama ait batı kültürünün tehdit altında olduğuna inanıyor ve bunun engellemek için her şeyi yapabileceklerini söylüyor.

Son olarak Trump’ın kaybetmesi ya da seçime "hile" katılması halinde, iç savaş çıkacağını ve buna hazır olduklarını bile ilan ettiler. Daha önce de Trump iç savaş tehdidinde bulunmuştu..."

TRUMP CESARETLENDİRİYOR

"Bu "Gururlu Çocuklar"ın tehdidi Trump’a soruldu ve Trump bunları kınamak yerine, sadece “bekleyin” dedi. Bu grup da silahlarıyla birlikte Trump’tan işaret bekliyor şimdi."

BIDEN KAZANIRSA ABD DERİN BİR NEFES ALACAK MI?

"Şimdi Biden kazanırsa ABD derin bir nefes alacak diyenler de yanılıyor. Toplum belki de daha radikalleşerek, Biden’ı Trump’a benzemeye zorlayacak. Tıpkı Fransa’da olduğu gibi. Toplumsal bir cinnetin eşiğinde olduklarını kabul etmelerine az kaldı. Sonra nasıl tedavi edecekler bilemiyorum."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar