GÜNDEM

Kemal Öztürk yazdı: Teşekkürler Trump!

Habertürk yazarı Kemal Öztürk, Trump'a taraftarlarını kongre binasına göndermesinden dolayı teşekkür etti. Bu olayla ABD'nin maskesi düşmüş oldu.

Kemal Öztürk yazdı: Teşekkürler Trump!

ABD'de yaşananları yakından takip eden Kemal Öztürk, Trump'a teşekkür etti. Çünkü Trump taraftarları sayesinde ABD'nin yıllarca taktığı demokrasi maskesi düştü. 

Yine bu olay sayesinde sürekli "endişeliyiz" diyerek dünya ile dalga geçen ABD, "endişeliyiz" mesajları aldı... 

Tam da bu yüzden Kemal Öztürk, Trump'a şu sözlerle teşekkür etti:

İyi ki tüm taraftarlarını kongre binasının önüne çağırdın. Yoksa ABD toplumunun mavi kravatlı, gökdelenlerin önünde elinde Starbucks bardağı ile yürüyen, kulağında Iphone Airpods olan tiplerden ibaret sanacaktık. Başında Tommiks Teksas çizgi romanlarındaki sincap kürkünden şapkası, Bufalo boynuzu, vücudunda sürrealist dövmeleri olan adamın, senato başkanı koltuğunu işgal ederek verdiği poz, bize Amerikan toplumun hiç de öyle sıkıcı takım elbiseli tipler olmadığını gösterdi. Sempatik geldi!

Tüm dünya devletlerinin yaşadığı krizlerde, terör ya da kaos ortamlarında Amerikan Dışişleri Bakanlığı bir “statement” yayınlar, “gelişmeleri kaygıyla izliyoruz” derdi. Biz de “lanet federaller bizimle alay ediyor” diye oturduğumuz yerde köpürürdük. Şimdi Avrupa’dan Asya’ya, Afrika’dan Ortadoğu’ya kadar her devletin dış işleri bakanlığına, “Amerika’daki olayları kaygıyla izliyoruz” diye resmi açıklama yapma zevkini tattırdın. Diplomasi sana minnettar.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar