GÜNCEL

Kemal Öztürk yazdı : İki olay bir ders

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk bugünkü yazısında, Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın ile 104 emekli amirallerin, seçmiş oldukları iletişim yöntemlerindeki hataları tek tek açıkladı

Kemal Öztürk yazdı : İki olay bir ders

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk bugünkü yazısında, Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın ile 104 emekli amirallerin, seçmiş oldukları iletişim yöntemlerinin benzer şekillerde hatalı olduğunu açıkladı. Öztürk, zaman, zemin ve yöntem konularından hatalı olan açıklamalar yüzünden Boynukalın’ın da amiraller’in de iktidarla aynı düşünmelerine rağmen suçlu konumuna düştüklerini belirtti.

Kemal Öztürk, her doğruyu her yerde, aynı üslupla söylemek cesaret ve kahramanlık değil; iletişimde yöntem, hukukta usul, İslami ilimlerde tebliğ metotlarını ıskalamak olduğunu söyleyerek Boynukalın’ın yaptığı açıklamalara dair hatayı dile getirdi. Öztürk, amirallerin de seçtikleri dilin darbeci askerlerin kullandığı dile benzemesi ve sosyal medya üzerinden yazılı ortak açıklama, gece yarısı askeri tarzda bildiri, toplu açıklama gibi hatalar bakımından haksız konuma düştüklerini söyledi.

İşte o yazı... 

Yaşadığımız son olaylardan ikisi, bize bir ders çıkartmamızı söylüyor.

Ders cümlesi şu:

İletişimde zaman, zemin ve yöntem dengesini iyi ayarlayamazsanız, haklıyken haksız duruma düşersiniz.

1. Olay

Ayasofya Camii Baş İmamı Mehmet Boynukalın birçok konuda görüşlerini sosyal medya aracılığı ile açıkladı.

Bunların içinde laiklik, İstanbul Sözleşmesi, para politikaları gibi son derece sıcak gündem maddeleri de vardı. Tüm bunlar çok sert tepkiler aldı.

Cemaate vaazlarda bulunan, hutbe okuyan bir imamın tüm bu konularda görüş bildirme hakkı olduğunu söyleyenler çok oldu.

Boynukalın açıkladığı konularda aslında AK Parti yönetimiyle aynı görüşleri paylaşıyordu.

Ancak AK Parti yöneticileri bile bu açıklamalara tepki gösterdi.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar