GÜNCEL

Kemal Öztürk, siyasetçileri sanal geçeklik konusunda uyardı!

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk, siyasetçileri sanal gerçeklik tehlikesi konusunda uyararak, ülke durumunun sosyal medya üzerinden değerlendirilemeyeceğinin altını çizdi.

Kemal Öztürk, siyasetçileri sanal geçeklik konusunda uyardı!

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk, sosyal medya üzerinden halkın nabzının ve ülke durumunun anlanamayacağını belirtirken, sosyal medyayı sıklıkla kullanan siyasetçileri sanal gerçeklik tehlikesi konusunda uyardı. Öztürk, gerçek hayat ile sanal gerçeklik arasındaki makasın, gerçek hayat aleyhine giderek açıldığını açıklayarak şu tavsiyede bulundu: ''Gerçeklikten kopmamanın çaresi, yaşadığınız hayatın asıl gerçek olduğunu size hatırlatacak şeyleri daha fazla yapmanızdır''. 

İşte o yazı...

Eski çağlarda gerçek hayatta olmakla, rüya hali arasındaki farkı tartışırlardı.

Bazı insanlar öylesine güçlü rüya görürler ki, uyandıklarında gerçek hayatın rüya olduğunu sanırlar. O nedenle tekrar uyurlar ve gerçek hayata döndüklerini zannederler.

Bunlara “rüya aleminde yaşayan insan” denir. Gerçeklikten kopmuşlardır.

Meşhur Inception (başlangıç) filminde bu durum çok güzel anlatılır.

“Bir insana kırk gün deli dersen, deli olur” atasözü, bir anlamda insanı gerçeklikten koparma yöntemini tarif eder aslında.

Beyin yıkamak böyle bir şeydir. Bir insana “kırk gün” deli değil de “akıllı” desen, “zeki” desen, o insan sonunda buna inanır mı?

Buna inanan insanlar var, evet…

Yazının devamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar