GÜNCEL

Kemal Öztürk: Neden düzgün bir sistem kuramıyoruz?

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk, dünkü yazmış olduğu ‘’değişemeyen ülkenin hikayesi’’ yazısının cevabı niteliğindeki bugünkü yazısında, Türkiye siyasi hayatının değişememe nedenine odaklandı.

Kemal Öztürk: Neden düzgün bir sistem kuramıyoruz?

İşte o yazı... 

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk, dünkü yazmış olduğu ‘’değişemeyen ülkenin hikayesi’’ yazısının cevabı niteliğindeki bugünkü yazısında, Türkiye siyasi hayatının değişememe nedenine odaklandı. Olayları, isimleri, güncel gelişmeleri tartışmanın bazı insanlara daha cazip geldiğini belirten Öztürk, bu tür tartışmaların sonuç odaklı olduğunu, asıl nedenlere odaklanılmasının gerektiğini ifade etti.
Kemal Öztürk, devleti yönetenlerin, medya ve iş dünyasının “neden” suç örgütleriyle karmaşık ilişkiler kurduğunu, yargının ‘’neden’’ her iktidar döneminde siyasallaşarak tam bağımsız olamadığını, ‘’neden’’ kutuplaşma ve ayrışmanın hiç bitmediği gibi sorularla, ülkenin güncel tartışmalarındaki soruların değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Bu soruların isimler, olaylar, partiler üzerinden tartışılması halinde ortaya birbirini suçlayan tarafların kavgasının çıkacağını vurgulayan Öztürk, parti, isim ve olaylardan bağımsız bir şekilde, ‘’nedenler’’ fikirler üzerinden tartışıldığında ancak çözüm odaklı bir tartışmanın yapılabileceğini belirtti.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar