GÜNCEL

Kemal Öztürk: Manifesto beklentisi oluşturmak hataydı!

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk, daha önceden AK Parti genel kongresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok güçlü bir manifesto açıklayacağının sürekli söylenerek beklentinin yüksek tutulmasının, siyasal iletişimdeki klasik bir hata olduğunu söyledi.

Kemal Öztürk: Manifesto beklentisi oluşturmak hataydı!

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk, daha önceden AK Parti genel kongresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok güçlü bir manifesto açıklayacağının söylenip durulmasının bir hata olduğunu söyledi. Beklentiyi yüksek tutmanın siyasal iletişimdeki klasik bir hataya düşülmesine sebebiyet verdiğini ve bunu da AK Parti’yi destekleyen medyaya borçlu olunduğunu belirtti.


Kemal Öztürk, kongrede ses getirecek bir manifesto açıklanmasa da 19 yıldır iktidarda olan partinin lideri Erdoğan’ın hala büyük bir katılımcılar üzerinde büyük bir coşku yaratabilmesinin takdiri hak ettiğini ve O’nun bu konudaki Allah vergisi yeteneğinin çalışarak elde edilemeyeceğini ifade etti. Öztürk, kongre konuşmasından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçim yerine yeni sivil Anayasa’yı halk oylamasına sunarak, güven tazelemek ve muhalefeti sahada test etmek istediğinin anlaşıldığını söyledi.

İşte o yazı... 

Aslında hata, AK Parti’yi destekleyen medyanın. Kongrede Erdoğan’ın çok güçlü bir manifesto açıklayacağını söyleyip durdular. Doğal olarak herkes ülkede ve dünyada çok ses getiren manifesto açıklanmasını bekledi.

MANİFESTO BEKLENTİSİ OLUŞTURMAK HATAYDI

Ben de bu çok önemli manifestoyu kaçırmayayım diye yolda, arabada ve ofiste her dakika Erdoğan’ı dinledim.

Ama öyle büyük ses getirecek bir manifesto konuşması olmadı. Haklı olarak muhalefetin ilk eleştirdiği konulardan biri bu oldu.

Siyasal iletişimdeki klasik hataya düşülmüş oldu: Beklentiyi yüksek tutmak. Bunu da medyadaki arkadaşlarına borçlular.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar