GÜNCEL

Kemal Öztürk: 'Hangi gazeteci suç işlemişse yargı önüne çıkarılsın'

Habertürk yazarı Kemal Öztürk bugünkü köşesine birçok gazeteciyle ilgili gündemi sarsan iddiaları taşıdı. "Mesleğimiz çok vahim iddialarla sarsılıyor" diyen Öztürk, gazetecilerle ilgili rüşvet söylemleri için "Ya savcılar soruşturma açsın, ya gazeteciler kendisi dava açsın. Ama böyle kalmasın. Mesleğimiz temizlensin" çağrısında bulundu.

Kemal Öztürk: 'Hangi gazeteci suç işlemişse yargı önüne çıkarılsın'

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk, son günlerde birçok gazetecinin adının kirli işlere bulaşmasını değerlendirdiği yazısını köşesine taşıdı.  Öztürk, ' Eden bulsun istiyoruz.Suçu olan hak ettiği cezayı alsın' diyerek tepkisini ortaya koydu. Habertürk gazetesi yazarı sözde gazeteci olarak tanımladığı Ali Murat Güven’in kendisine yönelik iftiralarına da gönderme yaparak 'Ali Murat Güven gibi iftira atan, hakaret edenler mahkeme önlerine çıksın, mahkum olsun. Ve sicillerine işlensin ki bir daha aynı rezilliği yapmasınlar.Kim rüşvet almışsa, kim suç örgütleriyle ilişki kurmuşsa, kim haksız kazanç edinmişse, kim kirli işlere bulaşmışsa hak ettiği cezayı alsın' dedi. 

İşte o yazı... 

Mesleğimiz son günlerde çok vahim iddialar ve suçlamalarla adeta sarsılıyor.

Birçok gazetecinin adı akılalmaz kirli işlere karışıyor, ses kayıtları, videolar ortalıkta dolaşıyor.


Hepsine “iddia” diyoruz. Öyle demek zorundayız çünkü bunlara “doğrudur” demek için bir mahkeme kararına ihtiyacımız var.

Ancak mahkeme açılmıyor, yargılama olmuyor, iddialar ortalıkta her gün artarak dolaşmaya devam ediyor.

Fakat bu meslekten ekmek yiyen, çocuklarına rızık götüren, kaleminin namusunu koruyan, dürüst gazeteciler bir mesleğin kirlenmesinden dolayı isyan halinde.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum