GÜNDEM

Kemal Öztürk, Hadi Özışık'a konuştu: Türkiye, İdlib'de askeri güç kullanacak!

Türkiye ve Suriye arasındaki gerginlik gitgide artıyor. Türkiye Suriye'ye girecek mi? sorusu akıllarda soru işareti iken İnternethaber Medya Grup Başkanı Hadi Özışık ve gazeteci Kemal Öztürk yaşanan gelişmeleri İnternethaber stüdyolarında değerlendirdi.

Türkiye'nin İdlib bölgesine girip askeri güçle güvenli bölge oluşturması gerektiğini söyleyen Kemal Öztürk, konuyu değerlendirmek için televizyonlara çıkan tartışmacıları beğenmediğini belirtti. İşin bilimsel tarafı olduğunu söyleyen Öztürk, "Bunu hükümet yetkilileri, askeri yetkililer, diplomatlar anlatmalı.Gazeteciler hükümetin tezlerini konuşabilir ama asıl konuşması gereken hükümetin aktörleridir. Bizim orayla bilgimiz var fakat savaş ortamına sürüklenen ülkenin kendi kamuoyunu, milletini, muhalefetini hükümetin bilgilendirmesi gerekiyor. " dedi.

"TÜRKİYE ASKERİ GÜÇLE ZORLA YAPACAK"

Öztürk'ün açıklamaları şu şekilde:

Kuvvetli operasyonla Türkiye o bölgede güvenli alan oluşturacak. İdlib bölgesine girip güvenli bölge oluşturup askeri güçle ve zorla yapacak bunu Rusya'ya karşı yapacak. Büyük devletler birbirlerine kolay kolay silah sıkmazlar. Türkiye o bölgede zor kullanarak alan oluşturacak. Askeri seçenekten başka seçenek yok. Hükümete düşen bir şey var iç kamuoyunu, muhalefeti,medyayı bilgilendirmek. Meclis'te oturumlar yapılmalı, muhalefet ziyaret edilmeli.

"TELEVİZYONLARDA ASIL KONUŞMASI GEREKENLER..."

Televizyonlara çıkan tartışmacıları beğenmiyorum.Onlar meseleyi hamasetle anlatıyorlar. Bilimsel tarafı var işin. Bunu hükümet yetkilileri, askeri yetkililer, diplomatlar anlatmalı.Gazeteciler hükümetin tezlerini konuşabilir ama asıl konuşması gereken hükümetin aktörleridir. Bizim orayla bilgimiz var fakat savaş ortamına sürüklenen ülkenin kendi kamuoyunu, milletini, muhalefetin hükümetin bilgilendirmesi gerekiyor.

"İŞİN UZMANLARI TARTIŞMALI"

Hadi Özışık ise "Hükümetin aktörü olmamıza gerek yok. Gazeteciyiz olaya hakim değilsek bile.. Buna gerek yok. Tüm konularda işi uzmanların tartışması lazım." dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum