GÜNDEM

Kemal Öztürk: Gelecek ütopyamız nedir?

"AK Parti’nin ilk on yılında yer alan danışmanlar, bürokratlar ve siyasiler, Türkiye’nin doğu ile batı arasında üçüncü bir paktı kurabileceğine inanmıştı."

Kemal Öztürk: Gelecek ütopyamız nedir?

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk, bugün kaleme aldığı "Yönünü arayan ülke" yazısında Türkiye'nin yönünü doğuya mı batıya mı çevireceği tartışmalarına ilişkin "Gelecek ütopyamız nedir?" diye sordu:

Şimdi bu ülkenin gelecek ütopyası nedir? Bilen var mı? Düşünebiliyor musunuz, bir ülkenin en büyük hayali, başka ülkelerin kendileri için kurduğu hayale ortak olmak olsun? Avrupa Birliği başkalarının ortak hayalidir. Avrasya Paktı başkalarının ortak hayalidir. Peki bizim hayalimiz nedir? Gelecek düşümüz nedir? Başkalarının kurduğu hayale ortak olmak mı? Hem de bizi tarih boyunca istemeyen, dışlayan ve ezmek için uğraşan ülkelerin kurduğu bir hayal. Bir ülkenin ve bir milletin daha derinde, daha güçlü ve büyük ütopyası olmalı. Sanırım çok uzun süredir kaybettiğimiz şey bu. Bu hayal herkesi kucaklayan, herkesi içine alan ve herkesi heyecanlandıran bir ütopya olmalıdır. Buna inanan insanlar lazım bize. Bize bu hayalleri düşündürecek aydınlar gerek. Şimdi bu fikirlerden, bu tartışmalardan ne kadar uzağız değil mi? Zira isimleri, kişileri, olayları tartışmaktan fikirleri tartışmaz olduk.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar