GÜNCEL

Kemal Öztürk: Erken seçim mi, referandum mu olacak?

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk, gündemdeki erken seçim tartışmalarına yönelik olarak AK Parti ve MHP istemeden bir erken seçimin olmayacağını belirtti.

Kemal Öztürk: Erken seçim mi, referandum mu olacak?

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk, gündemdeki erken seçim tartışmalarına yönelik olarak AK Parti ve MHP istemeden bir erken seçimin olmayacağını belirtti. Öztürk, erken seçim olabilmesi için 360 milletvekilinin “evet” demesi gerektiğini ve muhalefetin milletvekili sayısının toplamı ülkeyi seçime götürmeye yetmeyeceğini söyledi.


Kemal Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın referandumu tercih edeceğini, aksi takdirde bu ekonomik bozuklukta ve pandemi ortamında bir erken seçime gitmenin siyaseten intihar gibi bir şey olacağını belirtti. Öztürk, Erdoğan için erken seçim yerine referanduma girmenin daha mantıklı olacağını böylelikle ham AK Parti için güven tazeleme hem de muhalefeti sahada test etme fırsatı bulacağını söyledi. 

İşte o yazı... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 7. büyük olağan kongresinde, sivil bir Anayasa taslağı hazırlayacaklarını ve bunu “mutlaka milletin onayına” sunacaklarını söyledi. Üstelik tarih de verdi, 2022 yılı başı.

Ben bu açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir yıl sonra bir referandum planladığı şeklinde okudum.

Bu arada CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu sonbaharda erken seçim olacağını söyleyerek, teşkilatlarına seçime hazır olun talimatı verdi.

Bu açıklamayı da Kılıçdaroğlu’nun aslında erken seçim beklemediğini ama parti teşkilatını diri tutmak istediği şeklinde okudum.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar