GÜNCEL

Kemal Öztürk: Değişemeyen ülkenin hikayesi

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk, iki yüz yıldır değişmek isteyip değişemeyen ülke olarak tanımladığı Türkiye'nin siyasi hayatını, hikaye anlatımlı bir dille ele aldı.

Kemal Öztürk: Değişemeyen ülkenin hikayesi

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk, iki yüz yıldır değişmek isteyip değişemeyen ülke olarak tanımladığı Türkiye'nin siyasi hayatını, hikaye anlatımlı bir dille ele aldı. Öztürk, tam 'oldu', bu sefer 'başardık' derken, bir sabah uyanıp ülkenin eskiye döndüğünü görmekte olduğumuzu ve bu durumun iki yüz yıldır  deiğmediğini söyledi. 

Kemal Öztürk, son iki yüz yıllık Türkiye siyasi tarihine damga vuran olayları sıralayarak, 15 Temmuz darbe girişiminde eski kötü günlere dönmek istemeyen ve değişimin devam etmesini isteyen halkın elleriyle tankları, göğüsleriyle kurşunları durdurduğunu ifade etti. Öztürk, son günlerde suç örgütleri ile akıl almaz iddiaların gündemden düşmediği, eski kavgaların yeniden hortlamasına göndermede bulunarak, iki yüz yıldır değişim hikayesinin böyle bitemeyeceğini, hikayenin böyle sonlanmaması gerektiğini belirtti.    

İşte o yazı:

Bir ülke düşünün, iki yüz yıldır değişmek istiyor ve değişemiyor…

Tam ‘oldu’ derken, tam ‘bu sefer başardık’ derken, bir sabah uyanıyorsunuz ve eski kötü günlere döndüğünüzü görüyorsunuz.

Tam iki yüz yıldır değişmedi bu…

….

Sözüm ona İstibdat’a karşı, “Hürriyet, eşitlik, kardeşlik” sloganıyla yola çıkılır, bir kavgaya girilir, bedel ödenir, can verilir…

Ve bir gün bu mücadelenin sonunda hürriyet ilan edilir, ülke bayram yerine döner, özgürlük, eşitlik, kardeşlik gerçek olur ve ülke değişir.

Buna “hürriyet devrimi” denir.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar