GÜNCEL

Kemal Öztürk, Cemal Kaşıkçı cinayetini kaleme aldı: Para için bir cinayetin hakikati ortaya çıkartılmadı!

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk, Cemal Kaşıkçı'nın katledilmesi olayı ile ilgili ardından düşüncelerini dile getirdi. Öztürk, ''Hakikatin katledilişi, en az Cemal Kaşıkçı’nın öldürülme şekli kadar insanlık adına utanç vericiydi. Para için, bir cinayetin hakikati ortaya çıkartılmadı

Kemal Öztürk, Cemal Kaşıkçı cinayetini kaleme aldı: Para için bir cinayetin hakikati ortaya çıkartılmadı!

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk bugünkü köşesinde, 'Hakikat cinayeti' başlıklı dikkat çeken bir yazı yayınladı. Öztürk, Cemal Kaşıkçı'nın katledilmesi ile ilgili düşüncelerini dile getirirken, Amerika'ya yüklendi. Öztürk, ''Amerika’nın adaletinden ne olur… Para için katili dost edindiler sonuçta…Peki bu dünyada hakikati tescil edecek olan makam ABD mi?O istemezse dünyada hak yerini bulamayacak mı?Bu dünya düzeni böyle olduğu sürece, daha çok Cemaller katledilir, para için katiller korunur, hakikat gölgede kalır...'' dedi. 

İşte o yazı... 

Herkesin bildiği bir hakikati, sanki yeni bulmuş gibiler...

ABD istihbarat raporu Cemal Kaşıkçı’nın tüyler ürperten şekilde öldürülme emrini verenin Prens Selman olduğunu açıkladığından beri herkes bundan bahsediyor.

Oysa ki hakikat daha cinayetin ilk günlerinde Türkiye tarafından ispatlanmıştı. Dünyada eşi benzeri olmayan bir canavarlıkla, diplomasi tarihinde görülmemiş şekilde, konsoloslukta bir insan boğazlanmış, sonra parçalara ayrılmış, sonra da yok edilmişti…

Yazarken bile insanın tüyleri ürperiyor.

Korku filmlerinde bile akla gelmeyecek bir canilik yaşanmıştı ve bunu herkes anlamıştı.

Peki bu cinayetin sonucunda ne oldu?

Göstermelik mahkemeler, göstermelik mahkumiyetler ve sonra tüm canilerin elini kolunu sallayarak dolaştığı bir ortama dönüştü her şey.

Sebep? ABD öyle istedi.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar