GÜNDEM

Kemal Öztürk anlattı: Covid hastası olmak

Covid-19'a yakalanan Habertürk yazarı Kemal Öztürk, yaşadıklarını anlattı.

Kemal Öztürk anlattı: Covid hastası olmak

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk, koronavirüs hastası olmasının ardından bugünkü köşe yazısında yaşadıklarını anlattı:

Çok şükür ki hastalığı ağır geçirmiyorum. Ancak bunun benim açımdan çok ilginç bir tecrübe olduğunu da söylemeliyim. Hastalığın ilk belirtilerinin, üşüttüğümde vücudumda hissettiğim belirtilerle aynı olması ilginçti. Bunları hissettiğimde kendimi hemen izole ettim ama doğrusu Covid olacağımı kendime konduramadım.

Genellikle rüzgarda kaldığımda sırt kaslarım tutulurdu. Yine aynı oldu. Üşüttüğümde hafif ateşim çıkar, halsizlik olur, başımda bir sislenme olurdu. Yine öyle oldu. Şiddetli üşütmede karın ağrısı, ishal görürdüm, bu da oldu. İki gün boyunca bu ağrılar nedeniyle yattım ve fazla hareket etmedim. Meğer tüm bu belirtiler Covid’in habercisiymiş. Ancak test yaptırdığımda inanabildim.

METAL VE PLASTİK KARIŞIMI BİR TAT

Üşütme belirtilerinden tek farklı hissettiğim şey, burun ve geniz bölgemde hissettiklerimdi. Koku ve tat duygum tamamen kaybolmadı, burnum tamamen tıkanmadı, boğazım çok şişmedi… ama burada tuhaf bir şeyin olduğunu hissediyorum. Daha önce tecrübe etmediğim bir şey.

Üst solunum bölgemde metal ve plastik karışımı bir tat, kuru ve vücuduma çok yabancı bir his var. Ağzım ve burnum sürekli kuruyor. Sanırım Covid-19 virüsü bu olsa gerek.

Bedenim soğuk algınlığının komplikasyonlarını atlattı. Ateş, kas ağrısı, halsizlik, ishal, karın ağrısı yok artık. Ancak yine de vücudumda tuhaf bir şeyin olduğunu, bir anomali olduğunu hissediyorum. Alın bölgemde, sanki çok kitap okumuşum ya da telefonla uğraşmışım gibi hafif bir ağrı ve sislenme, kulaklarımda zaman zaman içten gelen bir basınç var.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar