GÜNDEM

Kemal Öztürk: Adil insan bazen muhalif bazen taraf olur

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk, "muhalif" ve "taraf" olmak kavramlarının tanımlarına değindiği bir yazı kaleme aldı.

Kemal Öztürk: Adil insan bazen muhalif bazen taraf olur

Habertürk gazetesi yazaır Kemal Öztürk, bugünkü köşesinde "Muhalif olmak, Taraf olmak, Adil olmak" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazısında bu kavramların tanımlaırn ave pratikteki karşılıklarına eğilen Öztürk, “müzmin muhalif” ve “müzmin yandaş” ifadelerine de değinerek, "Bir gazeteci, köşe yazarı ya da yorumcunun iktidarın, muhalefetin yaptığı bir icraatı eleştirmesi ya da doğru bulduğunu söylemesi işinin doğası gereğidir. Lakin bir gazetecinin, iktidarın ya da muhalefetin doğru olsa da her yaptığını eleştirmesi; yanlış yapsa da her yaptığını desteklemesi çok ciddi bir sorundur. İşte bu insanlara “müzmin muhalif” ya da “müzmin yandaş” denir. Bu tip arkadaşların buna kızma hakkı yoktur" dedi.

Öztürk, "adil insanı" da şu şekilde tanımlardı:

"İktidar ya da muhalefet partisinin bir kararını ya da icraatını kimi zaman doğru, kimi zaman da yanlış buluğunu söyleyen insanlara “adil insan” denir. Köşe yazarı, gazeteci, yorumcu, akademisyen… Tüm bu insanları iyi tanıyın ve bu kişileri “adil insan” ya da benim sevdiğim tabirle “makul insan” diye etiketleyin. Onlara kulak verin...

Bu nedenle şöyle netleştirebiliriz: Taraf olacaksak adaletten, haklıdan ve mazlumdan yana taraf olacağız. Kategorik olarak “taraf olmayan bertaraf olur” demek bizi çok yanlış yere götürür..."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar