GÜNDEM

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları köşe yazılarında

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yıllık değerlendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bazı köşe yazarları açıklamaları, köşelerinden okuyucularıyla paylaştı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları köşe yazılarında

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Açıklamaları, toplu bir şekilde gazetelerde yayınlanırken bazı köşe yazıları da kendi yönelttikleri sorular ve aldıkları cevaplarla söyleşiyi köşelerine taşıdı.

MUHARREM SARIKAYA - HABERTÜRK

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarında S-400 konusundaki sözlerini ön plana çıkardı. Sarıkaya, "Kılıçdaroğlu: Erdoğan'dan, Ecevit cesareti bekliyorum…" başlığını kullanırken, Kılıçdaroğlu konuyla ilgili şunları söyledi:

"S-400’ü aldınız tamam ama Türkiye bölgesinde hava savunma sistemleri açısından en zayıf ülkedir. Madem S-400’leri aldınız o halde kurun. Erdoğan kurar mı; kurmaz. Ne diyorsa mutlaka aksi vardır, bunu yapacağım diyorsa yapmayacak, zamana yayacak. Bir süre sonra üstü örtülecektir. Kurar mı kurabilir bağımsız bir ülkeyiz. Ecevit’e de uçaklarımızı, çıkartma gemimizi kullanamazsınız dediler, kullandı. Erdoğan’ın, en azından Ecevit’in gösterdiği cesareti göstermesini isterim. Kullanmaz ise ikinci papaz vakası, verdiği sözü tutmayan en pahalı hurdalığa sahip ülke oluruz."

Yazının tamamı için tıklayınız

ORHAN UĞUROĞLU - YENİÇAĞ GAZETESİ

Yençağ gazetesi yazarı Orhan Uğyroğlu da Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını "Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı öyle sert suçladı ki…" başlıklı yazısıyla aktardı:

"CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sohbet sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, "Acaba Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti'nin dış ülkelere karşı çok zayıf bir duruma düşürülmekle görevlendirilmiş biri midir?" diye suçladı. Kılıçdaroğlu'nun bu sert çıkışı bugünden itibaren AKP ve CHP ile Erdoğan ve Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasında yeni bir tartışmanın da fitili ateşleyecek."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar