GÜNDEM

Kemal Kılıçdaroğlu, nefsine hâkim olacak bir yiğit arıyor!

İnternethaber Yayın Grubu Başkanı Hadi Özışık, bugün kaleme aldığı yazısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı kriterlerinden "Nefsine hâkim olabilen ve kendinden önce ülkesini düşünen bir cumhurbaşkanı" ifadesini değerlendirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, nefsine hâkim olacak bir yiğit arıyor!

İnternethaber Yayın Grubu Başkanı Hadi Özışık, bugün kaleme aldığı yazısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı kriterlerinden "Nefsine hâkim olabilen ve kendinden önce ülkesini düşünen bir cumhurbaşkanı" ifadesini değerlendirdi. Özışık, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı kriteri için "İşte tam bu noktada Kılıçdaroğlu’na sormak lazım; “Nefsine hâkim” yeni cumhurbaşkanımız, elindeki muazzam gücü hızlıca hangi başbakana teslim edecek? Ülkeyi cumhurbaşkanı yönetmesin, tamam da ortada bir başbakan yok." ifadelerini kullandı.

İşte o yazı:

Abdulkadir Selvi, “Cumhurbaşkanlığı için iki yeni kulis” bilgisi vermiş Hürriyet’teki köşe yazısında. Selvi’nin yazısında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Cumhurbaşkanı adayı kriterleri” için söyledikleri oldukça dikkat çekici:

Millet İttifakı’nın adayı, nefsini terbiye etmiş biri olmak zorunda. Başkanlığın verdiği muazzam yetkilerle yozlaşmayacak, gücünü hızlıca Meclis’e ve başbakana teslim edecek bilgelikte biri olmalı. Ülkeyi cumhurbaşkanı değil, başbakan yönetecek. Bu tarihi adıma ancak nefsine hâkim olabilen ve kendinden önce ülkesini düşünen bir cumhurbaşkanı vesile olabilir.
Kemal Kılıçdaroğlu bu mesajı kime veriyor?

“Nefsine hâkim olacak” dediği kişi ya da kişiler kim?

İmamoğlu mu, yoksa Mansur Yavaş mı?

Yazının devamını okumak için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar