GÜNDEM

Kemal Kılıçdaroğlu "Fox TV'deki sözlerim belli" deyip iddiaları yalanladı

Külliye'ye giden CHP'li iddiasına ilişkin onca şey yazıldı, çizildi, konuşuldu. İddianın kaynağının Talat Atilla olduğunun açıklamasının ardından da tartışmalar alevlendi. Posta yazarı Hakan Çelik, Ankara'da Kılıçdaroğlu ile buluştu. Kılıçdaroğlu, Külliye'deki CHP'li iddiası için Hakan Çelik'e bakın nasıl bir açıklama yaptı?

Kemal Kılıçdaroğlu "Fox TV'deki sözlerim belli" deyip iddiaları yalanladı

Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın haftalar önce ortaya attığı 'Külliye'ye giden CHP'li iddiası siyaset ve medya dünyasını salladı. İddianın ortaya atılmasının ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu da Fox TV ekranlarında İsmail Küçükkaya'ya konuk oldu ve "CHP üzerinde oyunlar oynanıyor. CHP'yi kendi içinde kavgalı, kendi içlerinde anlaşamıyorlar demek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Devletin en kilit isimlerini devreye sokuyor. Bunu herkes biliyor. Devleti tanıyan herkes anlar. Okuduğumda doğrudur dedim. İsim vermek istemiyorum." açıklaması yaptı.

Posta yazarı Hakan Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile dün sabah  kahvaltıda bir araya geldiğini, yıl değerlendirmesi yaptığını açıkladı. Kılıçdaroğlu, Külliye iddiaları için Çelik'e şu açıklamaları yapmış:

"Sözlerim çarpıtıldı. Fox TV’deki yayında söylediklerim belli. İddia edilen anlamlara gelecek şeyler söylemedim. Ne anlattığım belli."

“2020’de daha güzel şeyler olacak”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile dün sabah Ankara’da Marriott Otel’de kahvaltıda bir araya geldik, yıl değerlendirmesi niteliğinde sohbet gerçekleştirdik. Kılıçdaroğlu, ekonomiden dış politikaya, yeni siyasi partilerden yerli otomobile kadar merak edilen birçok konuda sorularımızı yanıtladı.

“Türkiye’nin gerçek gündemi ekonomidir” diyen Kılıçdaroğlu, milyonlarca kişinin ay başını getirme sıkıntısı yaşadığını, mutfakta yangın olduğunu söyledi. Yerli otomobille ilgili olumlu değerlendirmeler yapan Kılıçdaroğlu, geç kalınmış da olsa doğru adımların atılması hâlinde Türkiye için otomobilin üretilmesinin faydalı olacağını belirtti. Türkiye’nin sorunlarının çözümü için şu dört maddeyi önerdi:

1- Demokrasi, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığının sağlanması.

2- Üretmek, üretim ekonomisine geçmek, katma değeri yüksek alanlara yönelmek.

3- Güçlü bir sosyal devlet inşa etmek.

4- Sürdürülebilirliğin sağlanması. CHP liderinin gündemdeki konulara ilişkin görüşleri özetle şöyle:

● Libya konusu: Türkiye, öngörüsü olmayan, üç adım sonrasını göremeyen bir politikaya mahkûm edildi. Türkiye Libya’da riskli bir ortamın içine çekiliyor. Ortadoğu’nun en önemli ülkelerinden biri olan Mısır’la neden hâlâ ilişki kuramadık? En doğrusu Libya’ya Birleşmiş Milletler güvenlik gücü gönderilmesidir. Türkiye buna önayak olmalı. Erdoğan’dan beklentimiz Türkiye’nin Ortadoğu ateşinden uzak tutulmasıdır.

● Rusya ile gerginlik: Karşı karşıya gelinse de Türkiye ile Rusya arasında sıcak çatışma olmaz. İki ülkenin ekonomik bağımlılığı söz konusu.

● S-400 tartışması: Trump’ın dediği olacak, depoda tutulacak (Sizce ne yapılması gerekir, sorusu üzerine). Eğer bir kere aldıysanız, gereğini yaparsınız. Aktive edilmesi gerekir mi, gerekir.

● Akdeniz EastMed boru hattı: Fizibil değil, maliyeti çok yüksek. Bu ülkeler Türkiye’ye gözdağı vermek için bir araya geliyor. Türkiye’nin itirazları nedeniyle yapılmasını imkânsız görüyorum. Doğru olan Türkiye’nin Akdeniz’deki Mısır, Lübnan, İsrail, Yunanistan dâhil bütün aktörlerle görüşmesi ve işbirliği olanaklarını zorlamasıdır.

● Kasım Süleymani’nin öldürülmesi: IŞİD ve El Kaide’ye karşı mücadelede etkili bir isimdi. Öldürülmesi yeni ve büyük sorunların başlangıcı olabilir.

● Suriye savaşı: Tam bir yüz karası. Ortadoğu’da kaybeden biziz.

● Yeni partilerin kurulması- Millet İttifakı’na katılma ihtimalleri: Ortak noktamız çok fazla, hatta yüzde 99 diyebilirim. Yargı bağımsızlığını sağlamak ve demokratik parlamenter sisteme dönüş ortak ilkeler arasında.

● Siyasetin geleceği: Toplumun adalete, barışa, huzura ihtiyacı var… İçinden geçtiğimiz zaman, ortak anayasayı yapma süreci olabilir. Bütün tarafların katılımıyla demokratik, özgürlükçü bir anayasa yapmış olacağız. Türk hukukunun darbe hukukundan arınmasını sağlayarak 2020’nin yeni bir 10 yılın başlangıcı olmasını umuyoruz.

● Ekrem İmamoğlu: Şu anda ağırlığı tamamen İstanbul’a vermiş durumda, yoğun olarak Kanal İstanbul konusuyla ilgileniyor. Bazı yayın organları ve belli çevreler CHP’nin içini karıştırmak için kimi belediye başkanları üzerinden bizi tartışmalara çekmek istiyor.

● Muharrem İnce: Aşırı yoğun olduğum için ve son dönemde çeşitli programlar nedeniyle Ankara’da fazla bulunamadığım için kendisiyle bir görüşme yapamadım. Kendisi CHP üyesidir, yakında bir görüşme söz konusu olabilir.

● CHP Kurultayı: Herkesin genel başkan adayı olma hakkı vardır.

● Ankara TOGO kuleleri tartışması: Bugüne kadar belediyelerde izlenen politika rantın belli kişilere verilmesi yönündeydi. Bunun mutlaka önüne geçeceğiz. Çok katlı binalar yapılıyor. Bu uygulamalara son verilecek. Yeni bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz.

● Külliye’de bir CHP’li iddiası: Sözlerim çarpıtıldı. Fox TV’deki yayında söylediklerim belli. İddia edilen anlamlara gelecek şeyler söylemedim. Ne anlattığım belli.

● Kanal İstanbul: Yapılamayacak. Finans kaynağı yok. Bu bütçeyle buyursunlar yapsınlar. Halk yoksulluğu konuşmasın diye farklı gündem konuları yaratıyorlar. Olmayacak şeyi tartışmaya açıyorlar.

● Ekonominin geleceği: Ekonomide 18 yıllık bu tablonun sorumlusu kim, vatandaşın bu soruyu sorması gerekir. 8 milyon kişi ayda 673 TL ile geçinmek durumunda kaldı. Saray, Türkiye’yi ucuz emek merkezi hâline getirip Avrupa’nın Çin’i hâline getirmek istiyor. Asgari ücret açlık sınırına yakın bir yerde belirlendi. Biz çözüm önerilerimizi 2018’de 13 maddede açıkladık, hâlâ o maddelerin arkasında duruyoruz.

● Yerli otomobil: Türkiye’nin otomobil üretmesi fikrini destekliyorum. Doğru planlanır ve yönetilirse Türkiye bunu başarabilecek bir ülke. Getirirlerse deneme turu yapabiliriz. Henüz sipariş vermedim, seri üretim yapılmadan bunları söylemek doğru değil.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar