GÜNCEL

Kelepçe takılıp tutuklanan The Independent muhabirine yönelik suçlamalar düşürüldü

Seattle'daki ırkçılık karşıtı protestolar sırasında "dağılma emrine uymadığı" gerekçesiyle 6 saatten uzun süre gözaltında tutulan ve ardından tutuklanan The Independent'ın ABD başmuhabiri Andrew Buncombe hakkındaki suçlamalar düşürüldü.

Kelepçe takılıp tutuklanan The Independent muhabirine yönelik suçlamalar düşürüldü

The Independent Türkçe'de Samuel Lovett imzasıyla yayınlanan habere göre ABD'deki ırkçılık karşıtı protestolar sırasında tutuklanan The Independent'ın ABD başmuhabiri Andrew Buncombe hakkındaki suçlamalar düşürüldü.

ALEYHİNDE DAVA AÇILMAYACAK

Suç işlediğine dair ithamları reddeden Buncombe'nin 364 güne kadar hapis ve 5 bin dolar'a (yaklaşık 34 bin TL) varan para cezasıyla yargılanma ihtimali bulunuyordu ancak Seattle savcı yardımcısı, savcıların aleyhte dava açmayacağını doğruladı.

İNGİLTERE'DEN TEPKİ GELMİŞTİ

Birleşik Krallık'ın Washington Büyükelçisi Karen Pierce, Buncombe'un tutuklanmasına dair resmi şikayette bulunmuş ve böylece mesele Dışişleri Bakanlığı'nın üst kademelerine de taşınmıştı. Beyaz Saray da gelişmelerle ilgili bilgilendirilmişti.

60 GAZETECİ TUTUKLANDI

The Independent, Buncombe'la beraber Siyahilerin Hayatı Önemlidir gösterilerini takip eden 60 gazetecinin daha tutuklanmasının ardından ABD'de basın özgürlüğünü desteklemek için çarşamba günü Gazetecilik Suç Değildir kampanyasını başlattı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar