GÜNDEM

Karnaval.com ile müziği yeniden keşfedin

Karnaval.com Yeni Radyoları ile Müzikseverlere Daha Zengin Bir Radyo Deneyimi Sunuyor!

Karnaval.com ile müziği yeniden keşfedin
GAZETECİLER.COM - Dünyanın en çok dinlenen 15 dijital radyo platformu arasında yer alan Karnaval.com, faaliyetlerine artık Spectrum Medya Labs şirketi altında devam edecek. Kısa sürede hızla büyüyen Karnaval.com yeni radyoları RetroTurk, JoyTurk Akustik, Zeplin ve Kantin ile dinleyicilerine daha zengin bir radyo deneyimi sunuyor.

Müzikseverlere sevdikleri şarkıları yüksek ses kalitesinde dinlemenin yanı sıra bilmedikleri şarkıları ve yeni sanatçıları keşfetme imkanı sağlayarak zengin bir radyo deneyimi sunan Karnaval.com, aylık 8,3 milyon saatten fazla dinlenme süresi ve aylık ortalama 14.204 anlık aktif oturum sayısı ile dünyanın en çok dinlenen 15'inci dijital radyo platformudur.

"Karnaval.com" artık Spectrum Medya Labs şirketine bağlı olarak faaliyet gösterecek...

Spectrum Medya grubunun dijital hizmetler bölümü ve Karnaval.com, artık Spectrum Medya Labs Hizmetleri Ticaret A.Ş. şirketine bağlı olarak faaliyet gösterecek. Karnaval.com markasının platformu, mobil uygulamaları ve yeni gelecek diğer dijital mecraları Spectrum Medya Labs Hizmetleri Ticaret A.Ş. şirketi tarafından yönetilecek.

"Karnaval.com'un her ay çift haneli oranlarda büyümesini hedefliyoruz"

Spectrum Medya CEO'su Ali A. Abhary yaptığı açıklamada "Şubat 2012 tarihi itibariyle yayın hayatına başlayan Karnaval.com, dünyanın en iyi dijital radyo platformları arasında yer alıyor. Karnaval.com, RAIN İnternet Radyo Ödülleri yarışmasında "En İyi Dijital Strateji" kategorisinde Spotify, Clear Channel'ın iHeart Radio, ESPN gibi dünyanın en başarılı dijital radyo platformları ile birlikte finalistler arasında yer aldı. Kazandığımız bu başarı ve aldığımız olumlu geri dönüşler ile Türkiye'deki müzik sektörünün dünya çapında tanınmasına katkı sağladığımız için çok mutluyuz. Karnaval.com'da her ay 2,7 milyon tekil ziyaretçimiz toplam 8,3 milyon saatten fazla müzik dinliyor*. Yeni piyasaya sunduğumuz mobil uygulamalarımız ve yeni radyolarımız ile de bu rakamların her ay çift haneli oranlarda büyümesini hedefliyoruz. Tüm bu gelişmeler ışığında Karnaval.com'un artık yeni bir şirket olarak faaliyet gösterme zamanı geldi. Çünkü artık Karnaval.com Spectrum Medya bünyesinde bulunan beş saygın markanın dijital yayınlarını yapan bir şirketten çok daha fazlası. "Karnaval.com" artık kendi başına güçlü bir marka. Bu nedenle bundan sonra Karnaval.com, Spectrum Medya Labs İnternet Hizmetleri A.Ş. bünyesinde, faaliyetlerini bağımsız bir şekilde sürdürecek" dedi.

Spectrum Medya Labs Satış Direktörü Evrim Erkut konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Spectrum Medya Labs Türkiye'de dijital radyo reklamcılığı piyasasında öncü bir role sahip. Bugüne kadar çoğu reklam veren radyo reklamını sadece sesli reklam olarak düşünüyordu. Ama dijital radyo reklamı reklam verene benzersiz, şeffaf ve ölçülebilir sesli bir iletim yolunun yanı sıra bu reklamı görsel bir banner ile de destekleyerek kullanıcıların satışa teşvik edilmesini sağlar. Bu hizmet Karnaval.com dışında başka hiçbir mecrada yok" dedi.

Müzik sektöründe ilkleri hayata geçiren Karnaval.com'dan benzersiz yepyeni radyolar...

Karnaval.com bünyesinde bulunan Süper FM, JoyTurk, Metro FM, Joy FM ve Radio Mydonose'un yanı sıra yeni hayata geçirdiği Türkiye'nin ilk retro müzik radyosu RetroTurk, Türkiye'nin ilk akustik müzik radyosu JoyTurk Akustik, Türkiye'nin gizli seslerine yer veren ilk bağımsız müzik radyosu Zeplin ve Türkiye'nin ilk gençlik radyosu Kantin ile sunduğu içeriği zenginleştirerek dinleyicilerine yepyeni müzikler keşfetme imkanı sağlıyor.

Karnaval.com dinleyicileri birçok ayrıcalığa sahip...

Karnaval.com dinleyicileri sevdikleri radyoları dinlemenin yanı sıra canlı yayını durdurabiliyor ve yayını 30 dakika geriye sarabiliyorlar. Ayrıca son çıkan şarkıları On Demand bölümünden anında dinleyebiliyorlar. Ek olarak Karnaval.com'da yer alan Sound Check bölümünden şehirlerinde olup biten etkinliklerden anında haberdar olabiliyorlar.

Karnaval.com'a internet üzerinden www.karnaval.com adresinden, iPhone, Nokia ve Blackberry cihazlarında ise "Karnaval.com" uygulamasından ulaşılabiliyor. Platformun Android uygulamasının da çok yakın bir sürede hayata geçmesi planlanıyor.

ÇOK OKUNANLAR