KİTAPLIK

Kargalı Seyyah Deli Gücük yeniden aramızda

Osmanlı Taşrası'nın hırpani kahramanı Deli Gücük, takipçilerinin yollarını gözlediği, pek de kısa sayılmayacak bir aranın ardından yeniden okurlarıyla buluştu.

Kargalı Seyyah Deli Gücük yeniden aramızda
GAZETECİLER.COM - Osmanlı Taşrası'nın hırpani kahramanı Deli Gücük, takipçilerinin yollarını gözlediği, pek de kısa sayılmayacak bir aranın ardından yeniden okurlarıyla buluştu.

DenemeÇizgi roman serisinin 3. kitabı Deli Gücük Zifirname, dün Kadıköy Dunia Cafe'de düzenlenen bir imza günü ile okuyucu ile buluştu.

224 SAYFA 15 ÖYKÜ

Daha önce, aynı karma iş birliğinin sonucu iki cildi yayınlanmış olan Deli Gücük, üçüncü cildi ile de, yerli çizgi roman takipçilerini büyük oranda tatmin edecek gibi gözüküyor. 224 sayfalık bu ciltte yer alan isimler ise, çizgi roman piyasasını biraz olsun takip eden meraklı okuyucuları heyecanlandıracaktır.

Levent Cantek, Murat Başekim, Can Yalçınkaya, Ömer Bahri Gördebak, Hakan Tacal gibi önemli isimlerin yazdığı ve Murat Gürdal Akkoç, Sümeyye Kesgin, Soner Tuna, Zeynep Özatalay, Murat Başol, Uğur Sertçelik, Koray Kuranel gibi başarılı çizerlerin şekillendirdiği 15 farklı hikaye bulunuyor ciltte.

BU KEZ CİLTLİ VE KUŞE KAĞIDA BASILI

Cilt diyoruz çünkü Deli Gücük çizgi roman serisinin üçüncü kitabı olan Zifirname, Flaneur Comics tarafından hard cover kapak ve kuşe kağıda baskılı bir cilt olarak yayınlandı.

Deneme

Her yazar ve çizerin faklı Deli Gücük hikayelerini yorumladığı 15 öykünün dışında Görkem Özizmirli'nin kaleme aldığı “Evliya Çelebi ve Acaibü’l Mahlukat” yazısında, Çelebi’nin fantastik hikayelerinin iz düşümünden yola çıkarak, Seyahatname’nin alegorik(!) içeriğini oldukça geniş bir biçimde değerlendiriyor.

Deneme

Levent Gönenç’in kısa ancak oldukça etraflı grafik roman yazısı da dikkate değer.

YARATICISI DELİ GÜCÜK'Ü ANLATTI

Deli Gücük karakteinin yaratıcısı Levent Cantek’in, karakterinin hem kökenini hem de etkilenim noktalarını paylaştığı “Dımbırtısız Ocakbaşı Olmaz” makalesi ile yaklaşık 8 yıllık doğum sancısının ardından bir kere daha ana karakteri okuyucuya detaylı bir biçimde tanıtıyor. Pertev Naili Boratav’ın masal derlemesinden yola çıkarak, bir korku albümünde yer verilmek üzere vücuda getirilmiş olan Deli Gücük hakkında, anlatılan çizgi hikayelerden sonra daha fazla bilgi sahibi olmak isteyen okuyucular için biçilmiş kaftan!

Deneme

Nihayet, Deli Gücük ciltini bitirdikten hemen sonra, Yıldıray Çınar, Ali Can Meydan, Ayhan Hayrula, Bahadır Yazıcı, Uğur Erbaş, Hakan Tacal, M. Gürdal Akkoç ve Sefa Sofuoğlu gibi sevilen çizerlerin pin-up çalışmaları ile bu dolu dolu 224 sayfalık fantastik-korku hikayeleri de noktalıyor.

Deneme

Temiz ve kaliteli baskısı ile göz dolduran Deli Gücük Zifirname bugünden itibaren kitapçıların raflarındaki yerini aldı.


(ötekisinema.com sitesinden Fatih Yürür'ün haberinden derlenmiştir)


ÇOK OKUNANLAR