GÜNDEM

Karamollaoğlu Hilal Kaplan'dan helallik istedi

Sabah yazarı Hilal Kaplan, Saadet Paritsi Tokat Merkez İlçe Başkanının kendisine ve eşi İbrahim Yılmaz'ı 15 Temmuz'da şehit veren ve 9 aylık bebeğiyle kalan Esma Yılmaz'a hakaret etmesinin ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun kendisini arayarak helallik istediğini söyledi.

Karamollaoğlu Hilal Kaplan'dan helallik istedi

Ayasofya'nın cami olarak ibadete açıldığı gün orada bulunan ve 25 yaşında eşi İbrahim Yılmaz'ı 15 Temmuz'da şehit veren ve 9 aylık bebeğiyle kalan Esma yılmaz ile caminin içinde bir fotoğraf çektiren Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, bu fotoğraf üzerinden kendilerine hakaret edilmesinin ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun helallik istediğini söyledi:

Esma kardeşim ile benim namusumuza ve haysiyetimize saldırdı. Aslında bu paylaşımdan Esma'dan önce haberim oldu ama sırf o görmesin diye ses etmemiştim. Fakat o bizzat bana paylaşımı gönderip üzüntüsünü ifade edince birlikte dava açmaya karar verdik ve duyurduk.

Şahıs ifşa olup kendisine büyük tepki gelince özür dileyip paylaşımlarını sildi. Yine Esma ile istişare ettik ve davadan geri dönmemeye karar verdik. Çünkü insanların namusuna söz söylemenin bu kadar kolay olamayacağını herkesin bilmesi gerektiğine inandık.

İlgili şahıs avukatımız Mehmet Sarı'nın ve Uluslararası Medya ve Enformasyon Derneği'nin suç duyurusu üzerine gözaltına alındı. Aile Bakanımız arayıp geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Sayın Cumhurbaşkanımız onca işinin arasında sağolsun arayarak desteklerini ifade ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.

Akşam saatlerine doğru Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da telefonla ulaştı. "Ne kadar üzüldüğümü söyleyemem. Bize de insanlığa da yakışmaz. Gerekeni yapacağız. Rıza göstermemiz mümkün değil. Bizden yana bir şey varsa özür dileriz diyelim. Farklı görüşler, insanları rencide etmeye sebep olamaz. Hakkınızı helal edin" dedi.

Kendisine hakkımın helal olduğunu söyleyip teşekkür ettikten sonra Ayasofya'da namaz kılınan bir gün, cami içinde fotoğraf çektiren iki hanıma, üstelik bir şehit eşine bunun bir Saadet Partili tarafından yapılmasını nasıl yorumladığını sordum...

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar