GÜNDEM

Karahasanoğlu'ndan KHK mağduru şehit üzerinden FETÖ aklaması yapanlara sert sözler

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, KHK mağduru şehit Zekeriya Altunok ile ilgili CHP'den Cumhuriyet'e, Sözcü'den Karar'a, İYİ Parti'den Saadet Partisi'ne herkese yüklendi ve "şehit üzerinden FETÖ aklaması" yapmakla suçladı.

Karahasanoğlu'ndan KHK mağduru şehit üzerinden FETÖ aklaması yapanlara sert sözler

KHK mağduru eski polis Zekeriya Altunok, askerlik görevini yaparken PKK'lı teröristlerce şehit edildi.

Konuya ilişkin Cumhuriyet'ten Karar yazarlarına kadar birçok gazeteci yazılar yazdı, siyasetçiler demeç verdi. 

Yazılan yazıları ve demeçleri "şehit üzerinden FETÖ'yü aklamak" olarak gören Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, bu konuyu dillendirenlere verdi veriştirdi. 

İşte Karahasanoğlu'nun sert sözleri:

Ağrı’da bir askerimiz şehid..

Adı Zekeriya Altunok..

Daha önce polis imiş.

KHK ile ihraç edilmiş.

OHAL Komisyonu’na müracaat etmemiş.

7 Temmuz 2017’de tutuklanmış..

24 Aralık 2017’de Resmi Gazete’de yayınlanan KHK ile görevinden ihraç edilmiş.

16 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye olmuş, bilahare Yargıtay bozması ile “ceza verilmesine gerek olmadığı” kararı ile aklanmış, vatani görevini ifa için askere gitmiş.

Ve askeri görevini ifa ederken, PKK’nın attığı roket ile şehid olmuş.

Algıyı hemen oluşturdular..

“Polis iken KHK ile sorgusuz sualsiz atıldı, askerde iken şehid oldu..”

“Polislikten atacak kadar önemli bir suçu var ise, askerliğe niye aldınız?” ile.. 

“Bunun hesabını kim verecek, daha kaç mağdur var?” ile devam ettiler..

Bunlarla bitmedi sorgu...

“AK Parti’nin zulmü arşa dayandı.. KHK ile haksız yere atılan binlerce insan mağdur.. İnsanlara zulmediliyor.. Ama o zulmedilen insanlar ise, canlarını vererek, vatanperverliklerini ispat ediyor..” söylemi geliştirildi..

Bunun bir adım ötesinde..

“KHK’lıların çoğu zaten masum insanlar. Onların bir suçu yok.. AK Parti, menfaati çatıştığı için on binlerce insanı attı” denildi. Denilmeye devam ediliyor.

Bu söylemleri AK Parti’nin dışındaki hemen herkes kullandı..

Şehadet haberini siyasi bir ranta çevirmek isteyen CHP’liler bu söylemi kullandı..

Daha net söyleyelim..

Zekeriya Altunok’u şehid eden PKK’lılar için “terörist” tanımını yapamayan milletvekillerine sahip CHP’liler, bu şehadet haberini istismar ettiler..

Askerimizi şehid eden PKK’lıları, gazetelerindeki haberlerde “gerilla” olarak tanıtarak öven, PKK’nın uzantısı PYD’nin terör örgütü olmadığını açıkça savunan Cumhuriyet gazetesi, şehide sahip çıkıyor gibi yaparak, bu konuyu istismar etti.

Zekeriya Altunok’un şehid olmasına sebeb olan saldırıyı yapan PKK’lıların siyasi partisi HDP’ye oy verilmesi gerektiğini yazan Emin Çölaşan’ların, Uğur Dündar’ların, Bekir Coşkun’ların Sözcü’sü; “Bu vebal kimin” manşeti ile konuyu istismar etti.

HDP ile (Yani PKK ile) birlikte hareket ederek, Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul’a başkan seçtiren İyi Partililer bu şehadeti kendi çıkarları için kullandı..

Birçok ilde belediye başkanlığı seçiminde HDP’lilerin (Şehidi vuran roketi ateşleyen PKK’lıların desteklenmesini istediği HDP’nin) adaylarını çekerek dirsek teması yaptığı Saadet Partililer, bu şehadeti kullandı..

Hatta CHP ittifakı ile TBMM’ye giren SP Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, “Bu KHK ile ihraç edilen, terörist ilan edilecek kadar tehlikeli, şehit olacak kadar vatansever olan Burak Zekeriya Altınok’un yaşadığı zulmü ...” diye cümleler kurdu..

Ahmet Davutoğlu’nu destekleyerek, “Tayyip Erdoğan’a bir çelme takabilir miyiz”in rüyasını yaşayan Ahmet Taşgetiren, “KHK ile atılmış, 16 ay hapis yatmış, beraat etmiş… tabii görevine dönememiş. Sonrası askerlik ve şehadet…

N’oldu şimdi? Mesela böyle bir olay Türkiye için ne anlam ifade eder?” ifadeleri ile FETÖ’nün Türkiye’ye yaptığı ihanetlerin üstünü örtmeye çalışmış..

Hiçbirisi şunu diyememiş..

“Zekeriya Altunok’u şehid edenler, PKK’lı teröristler.. (FETÖ’cü teröristler ihtimalini de akılda tutalım.)

Bu PKK’lı teröristlerle işbirliği yapanlar bizleriz.. ..

Ya, ‘PKK terör örgütü değildir’ diyen milletvekiline sahip olduğu için.. (Bakınız Sezgin Tanrıkulu.. CHP milletvekili)

Ya, Kandil’in talimatı ile hareket edenlerle kol kola girdiğimiz için.. (Bakınız, AK Parti’ye kaybettirmek için, HDP ile işbirliği yapan ve onlarla dolaylı ve direkt ittifak yapan İyi Parti yönetimi, Saadet Partisi yönetimi, AK Parti’ye seçim kaybettiren Ekrem İmamoğlu’nu anında kutlayan Ahmet Davutoğlu’lar, Abdullah Gül’ler..)

Bu PKK’nın saldırısında, bizim de günahımız var.”

Hiçbirisi bunu diyemediler..

Yazının devamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar