TELEVİZYON

Kanallara verilen cezalar Hıncal Uluç'u çok kızdırdı! RTÜK ne işe yarar?

RTÜK'ün vatandaşların şikayetleri üzerine Çukur ve Yasak Elma dizileri için kanallara kestiği ceza Hıncal Uluç'u kızdırdı. RTÜK Başkanı Şahin'e seslenen Uluç, haber bültenlerini örnek gösterdi.

Kanallara verilen cezalar Hıncal Uluç'u çok kızdırdı! RTÜK ne işe yarar?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, "Çukur" ve "Yasak Elma" dizisinin yayınlandığı televizyon kanallarına idari para cezası uyguladı. Sabah yazarı Hıncal Uluç da bu durumu eleştirdi ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e bir çağrı yaptı.

Show TV'nin ana haberlerinin şiddet ve dehşet görüntüleri ile dolu olduğunu ve Kanal D'de de durumun farklı olmadığını söyleyen Uluç, "Sonra polisiye dizide şiddet varmış.. Yapmayın.. Etmeyin, eylemeyin RTÜK'çüler.. Komik olmayın!." diye yazdı.

RTÜK ne işe yarar?.

RTÜK, Fox TV'yi, Yasak Elma dizisi yüzünden, "Manevi değerlere uymuyor" diye cezalandırmış.
Yahu "Yasak Elma" dediğimiz şey, kutsal kitaplarda, Havva anamızın, Adem babamıza yedirdiği, bu yüzden ikisinin de cennetten kovulmalarına ve yeryüzünde insan neslinin oluşmasına, yani bugün, var olmamıza sebep olan meyve, değil mi?. Yani Havva anamıza şükürler olsun ki, o elmayı yedirdi de, ben bugün bu yazıyı yazıyorum, siz de okuyorsunuz. RTÜK denen kurum da, ona buna cezalar yağdırıyor. "Manevi değerlere aykırı" diye, hukuksal tarifi ve sınırı, herkesin kafasına göre değişen bir suç olur mu?. Anayasamız "Kanunsuz suç ve ceza olmaz" der..
Hadi RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin dostum, bana bir "Manevi değer" tarifi yapsın ve hangi sahnenin bu tarife aykırı olduğunu yazı ile bildirsin de, aynen bu köşede yayınlayayım.
Show TV'de yayınlanan Çukur dizisine ikinci kez ceza vermiş, ayni RTÜK.
Şiddeti özendiriyormuş..
Bu RTÜK üyelerinin "Dizilerde şiddet" lafı etmeleri haram..
Yahu ayni Show TV'nin, her gece "Aile izleme" ikonu ile yayınladığı ana haberlerini seyreden yok mu aranızda Ebubekir Bey?.
Hayali mayali değil, gerçek şiddet ve dehşet görüntüleriyle dolu "Reyting" bülteni bu.. Haber maber değil..
Kanal D farklı mı?. Onun da başında Sıcak Gelişme var.. Canlı, sahici, gerçek şiddet ve dehşet.. Korkunç kazalar.. Tabanca, bıçakla adam vurmalar, doğramalar, tekme sille linç etmeler gırla.. Hem yer ve zaman da belli değil.. Geçen sene Çin'de olmuş olay, bizde mesela bu gece hem de "Sıcak Gelişme" diye yutturuluyor ve RTÜK seyirci..
Sonra polisiye dizide şiddet varmış.. Yapmayın.. Etmeyin, eylemeyin RTÜK'çüler.. Komik olmayın!.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar