TELEVİZYON

Kanallar izleyicinin bu isteği için ne zaman harekete geçecek? 'Sağır sultan' bile duydu ama...

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ ekrana gelen dizi ve filmlerin alt yazı ile yayınlanması yönünde izleyicilerden gelen bir mesaja köşesinde yer verdi. Aytuğ 'Umarım bu kez adresine ulaşır' dedi.

Kanallar izleyicinin bu isteği için ne zaman harekete geçecek?  'Sağır sultan' bile duydu ama...

Televizyon kanalları duyma engelli izleyicilerin feryadına ne zaman kulak verecek? Sabah yazarı Yüksel Aytuğ birkaç kanalın dışında bu talebe aldıran olmadığını söyledi. Bir izleyicisinin mesajına köşesinde yer veren Aytuğ "Umarım bu kez adresine ulaşır" dedi.

Duyma engellilerin feryadına kulak verin

Ekrana gelen dizi ve filmlerin alt yazı ile yayınlanması yönünde özellikle duyma engelli izleyicilerimizden gelen talepleri sayısız kez bu sütunlarda seslendirdim. Gelin görün ki, 'Sağır sultan' bile duydu ama birkaçı dışında televizyon kanallarından aldıran olmadı. Okurumuz Fatma Gülseren Kuşadalı ise kimsenin kayıtsız kalamayacağı son derece zarif bir mesajla bu isteği bir kez daha yinelemiş. Umarım bu kez adresine ulaşır.
"Yüksel Aytuğ Beyefendi, günlük gazetenizi heyecanla bekliyorum ve ilk olarak güler yüzünüzle sizi görüp ben de sizi selamlıyorum! Önce kendimi tanıtarak başlayayım: 82 yaşında bir anneanne ve babaanneyim. Mutluyum, evlatlarımla beraberim, devamlı kitap ve gazete okumak, yaşamla ilgimi kesmemek en büyük çabam. 'Yaradılanı seviyorum Yaradan'dan ötürü'. Yazılarınızı okumak en büyük zevkim. Çok önemli noktalara parmak basıyor, adeta içimdekileri okuyorsunuz. İçim aydınlanıyor. Şüphesiz ki kötü şeylere üzülüyorum ama yaşam böyle bir şey, acı-tatlı devam ediyor.
Vaktinizi almak istemiyorum. Efendim, yaşım icabı artık duymakta zorlanıyorum, kulaklık kullanıyorum fakat bütün bu imkanlara rağmen sesleri duyuyor, algılama yapamıyorum. Anlayamamak, herkesle birlikte aynı tepkileri verememek (ağlamak veya gülmek gibi) beni üzüyor ve dışlanmış gibi hissetmeme sebep oluyor. Televizyonda sadece yabancı filmleri -tabii eğer sinema kanalındaysa- alt yazılı olarak izleyebiliyorum. İstiyorum ki yerli yapımları da aynı konforla seçerek izleyebileyim. Ne yazık ki böyle bir imkan yok. Yazılarınızda biz yaşlıların bu isteklerine tercüman olursanız çok mutlu olurum. Alt yazılı olsa da güzel yapımlarımızı seyretme imkanı doğsa ...Çok sevineceğiz inanın...Vaktinizi aldım. Beni hoşgörün, size sağlık, afiyet, güzel günler diliyorum. Allah'a emanet olun efendim. Sevgilerimle..."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar