GÜNDEM

Kanal İstanbul’un ÇED raporu nihai değil mi? Fatih Altaylı 'ilginç' diyerek yanıtı paylaştı

Her fırsatta Kanal İstanbul' a karşı olduğunu söyleyen ve geçtiğimiz günlerde projeye karşı olma nedenlerini sıralayan Altaylı, CİMER'e Kanal İstanbul itirazı için başvurulduğu zaman alınan yanıtın bir hayli ilginç olduğuna dikkat çekti.

Kanal İstanbul’un ÇED raporu nihai değil mi? Fatih Altaylı 'ilginç' diyerek yanıtı paylaştı

Kanal İstanbul'un yapılmasına karşı olanların başvuru için tercih ettiği yollardan biri de CİMER...Habertürk yazarı Fatih Altaylı da başvuru sonrası gelen cevabı köşesinde yayınladı ve 'ilginç' yorumunda bulundu. Altaylı, "Belli ki, nihai ÇED raporu henüz alınmamış.Şu anda görüp üzerine konuştuğumuz ÇED raporu anlaşılan bir “ön rapor”.Nihaisi sonradan gelecek. Bakalım nihaide neler olacak" diye yazdı.

Kanal İstanbul’un ÇED raporu nihai değil mi!

Kanal İstanbul’un yapılmasına karşı olanlar türlü hukuki yollarla itirazlarını dile getirmeye ve devlette seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Bu yollardan biri de CİMER’e başvurmak.

CİMER dediğim Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi.

Son zamanlarda herkesin başvurduğu ve ilginç bir biçimde bu yoğunluğa rağmen öyle böyle işleyen bir sistem.

Kanal İstanbul konusunda da CİMER’e başvurmak mümkün.

Başvurduğunuz zaman aldığınız yanıt da çok ilginç.

Aynen şöyle diyor: “T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) 02.01.2020 tarihinde yapmış olduğunuz … sayılı başvurunuz 16.01.2020 tarihinde ULAŞIM VE KIYI YATIRIMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevaplanmıştır:Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan “Kanal İstanbul Projesi (Kıyı Yapıları(Yat limanları, konteyner limanları, lojistik merkezleri) Denizden alan kazanımı, dip taraması, beton santrali)” projesine ilişkin Bakanlığımıza ulaşan CİMER başvurunuzda belirtilen hususlar hazırlanacak olan Nihai ÇED raporunda değerlendirilecektir.”

İlginç dedim çünkü “Nihai ÇED Raporu” diye sona eriyor yanıt.

Belli ki, nihai ÇED raporu henüz alınmamış.Şu anda görüp üzerine konuştuğumuz ÇED raporu anlaşılan bir “ön rapor”.

Nihaisi sonradan gelecek. Bakalım nihaide neler olacak

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar